EUROLYGA 2023

„Roland Garros“ varžybose A. Zverevui pavyko išvengti pažeminimo

Trečiadienį „Roland Garros“ „Grand slam“ varžybose prasidėjo antrasis ratas, o jame nedaug trūko, jog vienas iš turnyro favoritų Alexanderis Zverevas (ATP-3) baigtų savo pasirodymą.

 A. Zverevas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 A. Zverevas.<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2022, 8:30 PM

Vokietis po 3 val. 39 min. dvikovos 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5 palaužė 21-ejų argentinietį Sebastianą Baezą (ATP-36).

A.Zverevas pralaimėjo jau patį pirmąjį mačo geimą ir atsidūrė besivejančio vaidmenyje. Pirmojo seto metu trečioji pasaulio raketė atrodė kur kas prasčiau už savo varžovą ir jį pralaimėjo per 33 minutes.

Antrasis setas taip pat prasidėjo dominuojančiu argentiniečio žaidimu, o A.Zverevas priešintis pradėjo tik antroje seto pusėje. Visgi, vokietis susigriebė per vėlai ir S.Baezas setais išsiveržė į priekį 2:0.

Trečiajame sete A.Zverevas atrado savo žaidimą ir užtikrintai laimėjo setą, o vėliau puikiai sužaidęs ir ketvirtąjį setą rezultatą išlygino – 2:2.

Lemiame sete žaidimas ir vėl tapo atkaklus, o 6-ajame geime S.Baezui pavyko laimėti varžovo padavimų seriją ir išsiveržė į priekį 4:2. Arti tragedijos buvęs vokietis jau sekančiame geime susigriebė ir laimėjo varžovo padavimus.

Rezultatui esant 5:4 ir kamuoliukus paduodant A.Zverevui argentinietis pirmavo 40:30 ir turėjo galimybę išplėšti pergalę, tačiau vokietis ir vėl pademonstravo šaltus nervus bei išsigelbėjo.

11-ajame geime vokietis dominavo kamuoliukus paduodant S.Baezui ir išsiveržęs į priekį užtikrintai užbaigė mačą.

Sekančiame rate vokietis susitiks su amerikiečiu Brandonu Nakashima (ATP-75), kuris antrajame rate 7:6 (8:6), 6:4, 6:2 įveikė Talloną Griekspoorą (ATP-58).

Turnyro nugalėtojui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir 2 mln. 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.