EUROLYGA 2023

Antroji pasaulio taurės diena olimpietei Viktorijai Andrulytei buvo pilna iššūkių

Antrąją Hempel pasaulio taurės „Allianz regatta“ dieną, vykstančią Amsterdamo priemiestyje Almere, šalta oro ir vandens temperatūra bei smarkūs lietūs buriuotojų nebestebino. Pūtė nepastovus, besisukiojantis 5–8 m/s vėjas, taigi buvo įvykdyti du plaukimai. Pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoja Viktorija Andrulytė pirmajame plaukime buvo 27, antrajame – 10. Bendroje „Allianz regatta“ įskaitoje Viktorija šiuo metu užima 9 vietą tarp 59 konkurenčių.

Antroji pasaulio taurės diena olimpietei Viktorijai Andrulytei buvo pilna iššūkių.<br> A.Ridikaitės nuotr.
Antroji pasaulio taurės diena olimpietei Viktorijai Andrulytei buvo pilna iššūkių.<br> A.Ridikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2022, 9:27 PM

Pirmieji du startai buvo masiškai klaidingi, taigi pilna starto procedūra buvo kartojama tris kartus iš eilės. Pagaliau flotilei startavus, Viktorijai nepavyko tiksliai atspėti iš kur pasisuks vėjas ir sportininkė pasirinko ne tą poziciją distancijoje. Vėjui pasisukus beveik 100 laipsnių olimpietė prie trečiojo ženklo buvo 46. Tačiau per antrąjį ratą sugebėjo atsikovoti 19 vietų ir atplaukė 27. Vienas blogiausias rezultatas yra neskaičiuojamas į bendrą įskaitą.

Antrajame plaukime Viktorija startavo labai sėkmingoje pozicijoje. Visoje distancijoje jai itin sekėsi „pagauti“ visus škvalus, todėl atplaukė 10.

„Fiziškai buvo labai sunki diena. Vandenyje praleidome daugiau nei 6 valandas. Pučiant vidutinio stiprumo vėjui Markermeer mariose susidaro netvarkingos bangos, kurios yra labai panašios į bangas Kuršių ir Kauno mariose. Vietose, kur mažesnis gylis banga susiformuoja ypatinga stati, taigi išvengti jos dažnai nepavyksta ir jachta praranda greitį. Kad kuo greičiau jį atgauti, reikia naudoti ne tik burėje esančią jėgą, bet dirbti kūnu bei naudoti specialų vairavimo būdą. Tai yra fiziškai gana sunkus darbas.

Dar, žinoma nereikia nepamiršti žolių, kurių šiandien buvo pilna distancijoje, ir kurios stabdė mus visas. Prie tokių sąlygų esu pripratusi, todėl turiu nemažą pranašumą prieš savo varžoves, deja, tačiau besisukiojantis vėjas ir šaltis daro savo. Šiandien visos darėme klaidų, todėl labai džiaugiuosi, kad po tokios sekinančios dienos bendroje įkaitoje turiu pakankamai gerą rezultatą“, – po plaukimų pasakojo Viktorija Andrulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.