EUROLYGA 2023

Norvegijos komanda apgynė rankinio Čempionių lygos nugalėtojos vardą

Kristiansando „Vipers“ apgynė stipriausios Europos moterų rankinio komandos vardą. Pernai pirmą kartą Čempionių lygos nugalėtojomis tapusios „Vipers“ rankininkės neklydo ir per svarbiausias šio sezono rungtynes, kuriose įveikė turtingiausią žemyno moterų klubą Djoro „Audi“.

 Kristiansando „Vipers“ apgynė stipriausios Europos moterų rankinio komandos vardą.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Kristiansando „Vipers“ apgynė stipriausios Europos moterų rankinio komandos vardą.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2022, 10:42 PM, atnaujinta Jun 5, 2022, 10:48 PM

Sekmadienį Čempionių lygos finalo rungtynėse Norvegijos čempionės „Vipers“ rankininkės nugalėjo susigrąžinti titulą siekusią Vengrijos čempionę „Audi“ komandą 33:31 (15:13).

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Prancūzijos čempionė „Metz“ nugalėjo Danijos vicečempionę „Esbjerg“ komandą 32:26 (18:12).

Šeštadienį pusfinalyje „Audi“ įveikė „Esbjerg“ komandą 32:27 (15:15), „Vipers“ – „Metz“ ekipą 33:27 (14:15). Finalo ketverto turnyras vyko Vengrijos sostinėje Budapešte.

Naudingiausia finalo ketverto žaidėja buvo pripažinta „Vipers“ aprangą vilkinti čekė Marketa Jerabkova. Jis savaitgalį per dvejas rungtynes įmetė 19 įvarčių.

„Vipers“ trečią kartą žaidė finalo ketverte ir antrą kartą paeiliui tapo čempione. Prieš tai triskart iš eilės (2017, 2018 ir 2019 m.) Čempionių lygoje triumfavo „Audi“ komanda, o 2020 metais turnyras nebuvo baigtas dėl kovido pandemijos.

Nors šį sezoną Čempionių lygos grupių etape geriausiai žaidė „Audi“ rankininkėms, sekmadienį joms nepadėjo ir beveik 20 tūkstančių sirgalių užnugaris. „Audi“ trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje, tačiau jo viduryje „Vipers“ įmetė šešis įvarčius paeiliui, persvėrė rezultatą 13:10 ir nuo tada neleido varžovėms perimti iniciatyvos.

Kristiansando komandoje ypač patikimai žaidė 42 metų vartininkė Katrine Lunde. Ji ir kita Norvegijos rankinio veteranė Nora Mork jau šeštąjį kartą tapo Čempionių lygos nugalėtojomis. Įdomu, kad anksčiau abi šios norvegės prisidėjo ir prie „Audi“ pergalių, bet prieš kelerius metus dėl asmeninių priežasčių nusprendė grįžti į tėvynę ir priėmė gerokai mažesnes finansines galimybes turinčio „Vipers“ klubo kvietimą.

Iki šių metų po šešis kartus Čempionių lygos (skaičiuojant nuo 1993 m., kai Čempionių taurės turnyras buvo pertvarkytas į Čempionių lygą) nugalėtojomis buvo tapusios tik lietuvė Aušra Fridrikas ir juodkalnietė Bojana Popovič.

A.Fridrikas skynė pergales su Vienos „Hypo NO“ ir „Slagelse“ (Danija) komandomis, o B.Popovič titulus iškovojo atstovaudama „Slagelse“, „Viborg“ (Danija) ir Podgoricos „Budućnost“.

Prieš finalo ketvertą buvo paskelbtos sezono asmeninių prizų laimėtojos. Į geriausių rankininkių septynetą išriktos vartininkė prancūzė Laura Glauser („Audi“), dešinioji kraštinė olandė Angela Malestein („Ferencvaros“), dešinioji pusiau kraštinė norvegė Nora Mork („Vipers“), įžaidėja norvegė Stine Oftedal („Audi“), linijos žaidėja švedė Linn Blohm („Audi“), kairioji pusiau kraštinė rumunė Cristina Neagu (Bukarešto CSM) ir kairioji kraštinė norvegė Sanna Solberg („Esbjerg“).

C.Neagu į geriausiųjų septynetą išrinkta jau septintą kartą, o S.Oftedal buvo pagerbta ketvirtus metus iš eilės.

Geriausios gynėjos prizas įteiktas norvegei Kari Brattset („Audi“), geriausios jaunos žaidėjos – prancūzei Paulettai Foppai („Brest-Bretagne“), geriausio trenerio – ispanui Ambrosui Martinui („Audi“).

Pusfinalis

Djoro „Audi“ – „Esbjerg“ 32:27 (15:15).

Kristiansando „Vipers“ – „Metz“ 33:27 (14:15).

Finalas

Kristiansando „Vipers“ – Djoro „Audi“ 33:31 (15:13). Jerabkova 7, Gullden 6, Knedlikova 5, Mork 4 / Hansen 6, Blohm 5, Lukacs 4.

Dėl 3 vietos

„Metz“ – „Esbjerg“ 32:26 (18:12). Zaadi 7 / Reistad 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.