EUROLYGA 2023

Sutartis su lietuviais tebeturintis Zaporižės rankinio klubas gali įsikurti Vokietijoje

Stipriausias Ukrainos rankinio klubas Zaporižės „Motor“ kitą sezoną gali žaisti Vokietijos antrojoje bundeslygoje. Tai, remdamasis neįvardintais šaltiniais bundeslygos vadovybėje, skelbia vokiečių leidinys „Handball World“.

G.Savukynas.<br>Rankinis.lt nuotr.
G.Savukynas.<br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2022, 11:47 AM, atnaujinta Jun 8, 2022, 12:03 PM

Čempionų lygoje rungtyniavęs Zaporižės „Motor“ klubas, turintis galiojančias sutartis su treneriu Gintaru Savukynu bei rankininkais Aidenu Malašinsku ir Jonu Truchanovičiumi, sustabdė veiklą, kai žiemos pabaigoje į Ukrainą įsiveržė Rusijos kariuomenė. „Motor“ leido savo žaidėjams sudaryti trumpalaikes sutartis su kitais klubais, o tuo pasinaudojo ir A.Malašinskas, pavasarį Ispanijos lygoje atstovavęs Leono „Ademar“ komandai.

Dabar „Motor“ nagrinėja galimybes, kaip atnaujinti veiklą. Vienas iš variantų – laikinai įsikurti Vokietijoje ir žaisti šios šalies antrojoje lygoje.

Bundeslygos vadovybė nusprendė per dvejus metus sumažinti antrosios lygos komandų skaičių nuo 20 iki 18. Dėl to kitą sezoną lygoje žais 19 komandų, o dėl nelyginio skaičiaus kiekviename ture viena komanda neturėtų varžovo. Vokiečiai, „Handball World“ duomenimis, neprieštarauja, kad ši spraga būtų užpildyta rungtynėmis su Ukrainos klubu. Šių rungtynių rezultatai nebūtų įtraukiami į antrosios bundeslygos lentelę.

„Handball World“ surengė apklausą, kurioje savo skaitytojams uždavė klausimą, ar jie norėtų, kad „Motor“ žaistų Vokietijos antrojoje lygoje. Net 71 proc. atsakiusiųjų pasirinko variantą „Taip“.

„Motor“ klubo likimą Čempionų lygoje spręs Europos rankinio federacija (EHF). Pagal nacionalinių lygų reitingą Ukraina neturi vietos svarbiausiame žemyno turnyre, tačiau „Motor“ pretenduos į vieną iš šešių vardinių kvietimų. Pernai Zaporižės klubas į Čempionų lygą taip pat pateko tik gavęs vardinį kvietimą.

Ukrainos rankiniui padeda ir Lietuvos rankinio federacija.

Šį mėnesį Ukrainos vyrų rankinio rinktinė surengs trumpą treniruočių stovyklą Alytuje, o birželio 14 ir 15 dienomis įvyks dvejos draugiškos Lietuvos ir Ukrainos rinktinių rungtynės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.