EUROLYGA 2023

Zaporižės rankinio klubas žais Vokietijos antrojoje lygoje

Vokietijos rankinio bundeslygos (HBL) vadovai ketvirtadienį oficialiai patvirtino, kad stipriausias Ukrainos klubas Zaporižės „Motor“ kitą sezoną rungtyniaus Vokietijos antrojoje lygoje.

Zaporižės rankinio klubas žais Vokietijos antrojoje lygoje.<br>rankinis.lt nuotr.
Zaporižės rankinio klubas žais Vokietijos antrojoje lygoje.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2022, 12:53 PM, atnaujinta Jun 9, 2022, 12:54 PM

Daug metų Čempionų lygoje rungtyniavęs „Motor“ klubas žiemos pabaigoje dėl Rusijos invazijos į Ukrainą laikinai sustabdė veiklą, tačiau pavasarį „Motor“ vadovybė pradėjo intensyviai nagrinėti variantus, kaip išsaugoti klubą neįprastomis sąlygomis.

Prieš kelias dienas vokiečių rankinio leidinys „Handball World“ pranešė, kad „Motor“ derasi dėl galimybės žaisti Vokietijos antrojoje bundeslygoje, o ketvirtadienį HBL vadovai oficialiai patvirtino, kad sprendimas jau priimtas ir Zaporižės klubas kitą sezoną rungtyniaus su Vokietijos komandomis.

„Laikomės nuostatos, kad rankininkai privalo padėti rankininkams. Norime užtikrinti, kad „Motor“ išliktų, ir padėti rankininkams bei jų šeimoms, nukentėjusioms nuo nežmogiškos ir nepateisinamos Rusijos Federacijos agresijos“, – sakė HBL direktorius Frankas Bohmannas.

Pasak jo, sprendimą priimti Zaporižės komandą palaikė visi 19 klubų, kurie kitą sezoną žais antrojoje bundeslygoje.

Galiojančias sutartis su treneriu Gintaru Savukynu bei rankininkai Aidenu Malašinsku ir Jonu Truchanovičiumi turintis „Motor“ klubas įsikurs Diuseldorfo mieste. Jei „Motor“ gaus Čempionų lygos vardinį kvietimą, šio turnyro namų rungtynes ukrainiečiai taip pat ketina žaisti Diuseldorfe.

„Galimybė žaisti antrojoje bundeslygoje faktiškai užtikrins mūsų klubo išlikimą ir labai prisidės prie viso Ukrainos rankinio išsaugojimo“, – dėkojo „Motor“ vadybininkas Dmitrijus Karpuščenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.