EUROLYGA 2023

Po operacijos treniruotis pradėjęs R. Federeris nori grįžti į teniso aikštynus dar šiemet

Šveicarijos teniso legenda Roger Federeris negalvoja apie karjeros pabaigą, nors rugpjūtį jam sukaks 41-eri.

 Roger Federeris.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Roger Federeris.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 9:01 AM, atnaujinta Jun 13, 2022, 9:05 AM

„Per artimiausius tris ar keturis mėnesius paaiškės, kokia bus mano ateitis. Jaučiu, kad sportinė forma grįžta, nors iki žaidimo visa jėga dar laukia ilgas kelias – interviu dienraščiui „Tagesanzeiger“ sakė R.Federeris.

Šveicaras praėjusių metų Tokijo olimpines žaidynes praleido dėl kelio traumos, o vėliau jam buvo atlikta trečioji dešinio kelio operacija. Po to reabilitacija truko apie penkis mėnesius.

„Noriu suteikti sau vilties, kad sugrįšiu į tenisą patenkinamos formos. Manęs laukia daug mėnesių su ramentais“, – kalbėjo R.Federeris prieš pat operaciją.

Pasibaigus reabilitacijos laikotarpiui 20-ies „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas prisipažino besijaučiantis vis geriau.

„Dabar galiu bėgioti, daug laiko praleidžiu sporto salėje, ten būnu penkis ar šešis kartus per savaitę. Tenisą žaidžiu mažai, tik su vaikais|, – sakė jis.

Kada R.Federeris grįš į tenisą?

„Smalsu, kaip tai klostysis ir kada atgausiu jėgas. Bet turiu gerą nuojautą. Noriu žaisti „Laver Cup“ Londone ir tada Bazelyje.

„Laver Cup“ yra gera pradžia, nes man nereikia sužaisti penkių mačų per šešias dienas. Turiu būti kantrus, bet noriu būti kuo geriau pasiruošęs naujam sezonui“, – pridūrė R.Federeris.

Dėl daugybės sveikatos bėdų R.Federeris 2020 m. sužaidė tik šešis mačus, o 2021 m. – trylika.

„ATP 500“ turnyras Bazelyje vyks spalio 24–30 dienomis.

R.Federeris per savo karjerą šį turnyrą laimėjo dešimt kartų – pastarąjį kartą tai padarė 2019 metais, finale įveikęs australą Alexą de Minaurą (6:2, 6:2).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.