EUROLYGA 2023

Sutartį pratęsęs B. Petreikis liks Vokietijos klube ir bands sugrįžti į aukščiausiąją lygą

Baigėsi stipriausiu Europos šalių nacionaliniu čempionatu laikomos Vokietijos rankinio pirmenybės. Paskutiniame ture „N-Lubbecke“ komanda su Benu Petreikiu svečiuose 22:26 pralaimėjo „Bergisch“ ekipai. B. Petreikis įvarčių nepelnė, bet atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
 Benas Petreikis.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 12:51 PM

Šiame sezone į aukščiausią Vokietijos lygą grįžę „N-Lubbecke“ rankininkai užėmė paskutinę 18 vietą ir vėl iškrito į antrąją „Bundeslygą“. Per 34 turus „N-Lubbecke“ iškovojo 7 pergales ir patyrė 27 pralaimėjimus.

„Dar prieš sezoną visi prognozavo, kad būsime tarp autsaiderių, nes pakilus į aukščiausią lygą, mūsų komandos sudėtis beveik nesikeitė. Bet pirma sezono pusė buvo labai nebloga. Nugalėjome netgi čempioną „Kiel“ klubą ir mus varžovai pradėjo kitaip vertinti. Tada pasipylė traumos ir gruodžio mėnesį įkritome į gilią duobę. Pralaimėjome net 17 rungtynių iš eilės, atsirado ir psichologinės problemos.

Atrodo, per treniruotes viskas gerai, visi noriai dirba, bet ateina rungtynės ir mes perdegame. Kalbėjome komandoje, kad reikia vienos pergalės ir persilaušime. Nutraukėme pralaimėjimų seriją ir sezono pabaigoje laimėjome dvejas rungtynes iš eilės, bet pergalės buvo iškovotos per vėlai ir neišgelbėjo mūsų nuo iškritimo“, – sakė B. Petreikis.

Visas 34-erias „Bundesliga“ rungtynes sužaidęs B. Petreikis pelnė 81 įvartį ir savo komandoje buvo trečias pagal rezultatyvumą. Lietuvis atliko 69 rezultatyvius perdavimus ir pagal šį rodiklį buvo „N-Lubbecke“ lyderis bei užėmė 25 vietą visoje lygoje.

„Asmeniškai man sezonas buvo tikrai neblogas. Bet asmeniniai rodikliai nublanksta ir nieko nereiškia, jeigu komandai nesiseka. Man, kaip ir visai komandai, ypač gera buvo pirma sezono pusė. Mano žaidimu buvo patenkinti ir treneriai, ir klubo vadovai. Todėl dar sezono viduryje pratęsiau kontraktą su „N-Lubbecke“.

Deja, po Europos čempionato su Lietuvos rinktine, man buvo diagnozuotas koronavirusas ir dešimt dienų negalėjau sportuoti. Nežinau ar nuovargis po čempionato atsiliepė, ar ligos padariniai, bet po to sunkiai įsivažiavau ir reikėjo laiko atgauti sportinę formą“, – sakė B. Petreikis.

30-etis įžaidėjas su „N-Lubbecke“ pasirašė naują sutartį iki 2023 m. vasaros, su galimybe ją pratęsti dar metams. „N-Lubbecke“ klubas jau pradėjo atsinaujinimą ir po paskutinio „Bundesliga“ turo paskelbė, kad atleidžia trenerį Emirą Kurtagičių.

„Ateis naujas treneris, bet manau, kad bus keliami tie patys tikslai – grįžti į aukščiausią lygą. „N-Lubbecke“ pastaruoju metu dažnai migruoja tarp pirmos ir antros „Bundeslygos“, tai sieksim vėl sugrįžti tarp stipriausių Vokietijos komandų. Bet bus labai sunku, nes retai kuriai komandai pavyksta tik iškritus, iškart vėl pakilti. Bus 6–7 lygiavertės komandos, kurios konkuruos dėl kelialapių.

Mūsų pusėje – įgyta patirtis žaidžiant „Bundeslygoje“. Ne veltui Vokietijos čempionatas pirmauja EHF reitinge ir laikomas stipriausiu Europos šalių čempionatu. Čia varžovai išnaudoja kiekvieną tavo klaidą. Jeigu silpnesnėse lygose gali suklysti ir vėl grįžti į rungtynes, „Bundeslygoje“ užtenka mažos duobelės ir už tai būsi skaudžiai nubaustas“, – teigė B. Petreikis.

Dėl vėlyvos sezono pabaigos Vokietijoje, B. Petreikis nespės prisijungti prie Lietuvos rinktinės, kuri birželio 14 ir 15 d. Alytuje žais dvejas draugiškas rungtynes Ukrainos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.