EUROLYGA 2023

Tarptautinė „Salduvės“ regata: ugninga apdovanojimų ceremonija ir repeticija prieš „Gintarinius irklus“

„Tikrai esu labai patenkinta, nors visada gali būti geriau, – neslėpė tarptautinėje „Salduvės“ irklavimo regatoje moterų vienviečių varžybas laimėjusi Ugnė Juzėnaitė. – Techniškai nepavyko visko įgyvendinti, tačiau jaučiu savo progresą. Šįkart į varžybas atvykau su lengvu nuovargiu, todėl tikrai esu patenkinta tuo, ką sugebėjau pademonstruoti regatoje“.

 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
 Salduvės regata Šiauliuose.<br> LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 2:16 PM

Šeštadienį Šiauliuose vykusios tarptautinės „Salduvės“ regatos finale Kauno sporto mokyklos „Bangpūtys“ auklėtinė distanciją įveikė per 8 min. 11,7 sek.

Moterų vienviečių apdovanojimų ceremonija buvo tikrai „ugninga“ – ant pakylos lipo net trys Ugnės. Sidabro medaliu pasipuošė kita „Bangpūčio“ irkluotoja Ugnė Šakickaitė (8:32.5), o bronza džiaugėsi vilnietė Ugnė Rudaitytė (8:38.9).

„Prieš atrankinius plaukimus juokavome, kad esame Ugnių šeima, kad būtų smagu užlipti visoms trims ant pakylos. Ir tai pavyko! Ugnės valdo, – juokėsi U.Juzėnaitė. – „Salduvės“ regatos atmosfera puiki, oras pasitaikė puikus, nors teko pabraidyti po purvus, bet čia jau menkniekiai. Laimėti man labai svarbu, nes nežinojau, ko laukti iš kitų, kaip esu pasirengus šiai akimirkai. Labai smagu, kad pavyko iškovoti auksą“.

Kurį laiką U.Juzėnaitė buvo dingusi iš varžybų protokolų.

„Nes Ugnė gydėsi traumas... Tiek fizines, tiek emocines, – prisipažino sportininkė. – Praėjusiais metais po pasaulio čempionato pasitarusi su treneriais bei porininke nusprendžiau pailsėti. Pradingusi niekur toli nebuvau, toliau treniravausi Kaune, tačiau treniruotės tikrai nebuvo intensyvios. Šio sezono pradžia buvo tikrai prasta. Irkluoti pradėjau tik balandžio viduryje. Taip jau nutiko, kad po poilsio nepavyko pasiekti reikiamo rezultato ir išvažiuoti į stovyklą su rinktine Italijoje. Vėliau teko dalyvauti atrankinėje regatoje dėl vietos jaunimo rinktinėje.

Vėl nepavyko parodyti visų savo fizinių galimybių. Tačiau dabar jaučiu, kad pradedu „įsivažiuoti“, sportas vėl patapo malonumu, o ne juodu darbu. Tikslas – gerinti fizinę formą ir irklavimo techniką, o visą kitą priklausys ne nuo manęs vienos. Manau, laukia įdomus sezonas“.

Dar vieną aukso medalį U.Juzėnaitė iškovojo kartu su moterų porine keturviete: „Bangpūčio“ komanda – Vestina Grumadaitė, Jolanta Sinkevičiūtė, Patricija Žiūkaitė ir U.Juzėnaitė – finale distanciją įveikė per 8:23.91. Sidabras atiteko Talšos irklavimo sporto klubo keturvietei.

Priminsime, kad U.Juzėnaitė 2019-aisiais džiaugėsi Kauno miesto metų jaunosios sportininkės titulu. Tais metais sportininkė su porininke Dovile Rimkute Europos jaunių irklavimo čempionate iškovojo auksą, o pasaulio jaunių pirmenybėse pasipuošė bronzos medaliu.

„Salduvės“ regatos vyrų vienviečių finale greičiausias buvo Birštono sporto centro auklėtinis Paulius Černevičius, distanciją įveikęs per 7:20.75. Sidabras sužibo ant Talšos irklavimo sporto klubo auklėtinio Sauliaus Aušbikavičiaus krūtinės (7:22.50), bronza džiaugėsi vilnietis Virgilijus Prušinskas (7:24.84).

„Rezultatu esu patenkintas, – po finišo sakė P.Černevičius. – Sakyčiau, tai buvo stipri pasirengimo „Gintarinių irklų“ (birželio 24–26 d., Trakuose) regatai treniruotė. Šis sezonas pagal amžiaus grupę man – jau su suaugusiais, tad stengsiuosi išsikovoti vietą ir tarp stipriausiųjų. Kol kas tenoriu mėgautis procesu“.

Vyrų porinių dviviečių finale greičiausi buvo Jelgavos irkluotojai.

Patrikas Strazdas ir Andrejus Klavinis distanciją finale įveikė per 7:01.95. Sidabrą iškovojo Talšos irklavimo sporto klubo auklėtiniai Džeraldas Daunoras ir Martynas Vaitkevičius (7:12.59), bronza atiteko „bangpūčiams“ Domantui Janickui ir Viliui Juškai (7:17.34). Moterų porinių dviviečių finale greičiausios buvo „Bangpūčio“ sportininkės J.Sinkevičiūtė ir P.Žiūkaitė (8:09.95), antros finišo liniją kirto Talšos irklavimo sporto klubo auklėtinės Greta Valiukevičiūtė ir Vytautė Mikalauskaitė (8:35.41). Bronza iškovojo Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro sportininkės Miglė Tamošiūnaitė ir Emilija Riaubaitė (8:55.48).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.