EUROLYGA 2023

Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionate skambės ir lietuvio pavardė

Birželio 23 – 26 dienomis Pietų Ispanijoje „La Caminera“ aerodrome vyks Nacionalinis Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionatas. Jame savo jėgas su geriausiais pasaulio ir Ispanijos akrobatinio skraidymo sportininkais išbandys ir lietuvis Igoris Lobanovas.

 Igoris Lobanovas<br>Iron Wolf aerobatics nuotr. 
 Igoris Lobanovas<br>Iron Wolf aerobatics nuotr. 
Xtremeair XA42 akrobatinis lėktuvas<br>Iron Wolf aerobatics nuotr. 
Xtremeair XA42 akrobatinis lėktuvas<br>Iron Wolf aerobatics nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-06-15 09:29, atnaujinta 2022-06-15 10:17

Neseniai susiformavusiai lietuvių „Iron Wolf Aerobatics“ komandai atstovausiančiam pilotui I. Lobanovui, tai bus antrosios tokio aukšto sportinio meistriškumo varžybos jo karjeroje. Praėjusiais metais sportininkas savo pasirodymus tarptautinėje arenoje pradėjo nuo pasaulinio akrobatinio skraidymo čempionato Lenkijoje, kur su iš viso pasaulio pilotais bei komandos kolega lietuviu Džiugu Kačanausku varžėsi „Advanced“ kategorijoje.

Pasak jo, šis čempionatas yra tik tarpinė stotelė, ruošiantis ateities čempionatams.

„Vienas pagrindinių tikslų šiemet – visapusiškai užsigrūdinti dalyvaujant „Advanced“ kategorijos varžybose, įgyti varžybinės patirties ir atsparumo varžybiniam stresui tam, kad jau kitąmet būtų galima žengti į aukščiausiąją lygą – „Unlimited“ kategorijos čempionatus.

Šis žingsnis būtų ypatingai svarbus atstovaujant Lietuvą aviacinio sporto arenoje, nes pasaulyje yra tik apie dešimt šalių, gebančių paruošti aukščiausio lygio akrobatinio skraidymo lakūnus, dalyvaujančius tokio lygio čempionatuose.

Geriausias pasiruošimas – „treniruotės“ varžybiniu formatu, kuriose išryškėja realiausias vaizdas, kur ir ką dar reikėtų tobulinti, kad būtų galima pasiekti maksimaliai gerus ir, kas nemažiau svarbu, stabilius rezultatus“, – apie dalyvavimą čempionate sakė „Iron Wolf Aerobatics“ komandos ir Lietuvos akrobatinio skraidymo rinktinės pilotas Igoris Lobanovas.

„Boeing 737“ kapitonas I. Lobanovas turi 6000 valandų skraidymų patirties, iš jų apie 300 skrydžio valandų akrobatiniais lėktuvais, o tai prilygsta 1000 skrydžių treniruotėms, ir apie 100 valandų lėktuvu „Xtremeair XA42“.

Pastaruoju lėktuvu sportininkas ir varžysis artėjančiame Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionate „Advanced“ kategorijoje.

Pilotas, besiruošdamas šių metų varžybų sezonui, treniravosi tiek Lietuvoje, tiek Ispanijoje. Iš viso, po praeito sezono pabaigos, jau atliko apie 100 akrobatinių treniruočių.

Ruoštis sportininkui padeda patyręs akrobatinio skraidymo profesionalas, kelis dešimtmečius garsinęs Lietuvos vardą kaip daugkartinis Pasaulio ir Europos čempionas, prizininkas, „Iron Wolf Aerobatics“ komandos bei Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubo treneris, instruktorius Eltonas Meleckis.

Lietuvai atstovausianti komanda į Ispanijos akrobatinio skraidymo čempionatą išvyks birželio 19 dieną.

Šis čempionatas nėra vienintelės varžybos, kuriose šiemet „Iron Wolf Aerobatics“ komandos pilotai planuoja dalyvauti. Po jų seks dar keli prestižinių šalių nacionaliniai čempionatai ir svarbiausias šių metų renginys – Europos atvirasis akrobatinio skraidymo čempionatas.

Be to, komanda planuoja iš arti pažindinti auditoriją su akrobatiniu skraidymu, dalyvaujant įvairiuose aviašou.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.