EUROLYGA 2023

Reitingo taškai nė motais – R. Nadalis dalyvaus Vimbldone

22 „Grand slam“ turnyrus laimėjęs Rafaelis Nadalis sieks dar vieno titulo Vimbldone, nepaisant to, jog už dalyvavimą tenisininkai negaus reitingo taškų.

 R. Nadalis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R. Nadalis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2022, 4:02 PM, atnaujinta Jun 17, 2022, 4:08 PM

36-erių ispanas sėkmingai sprendžia problemas dėl savo pėdos ir po treniruočių Ispanijoje nusprendė vykti į Didžiąją Britaniją.

Rafa jau metus kenčia nuo pėdos traumos, kurią patyrė praėjusių metų „Roland Garros“ pusfinalyje, kovoje su Novaku Džokovičiumi. Dėl jos tenisininkas praleido Vimbldoną bei olimpines žaidynes. R.Nadalis per likusį sezoną sužaidė tik dvejas rungtynes, tačiau įspūdingai sugrįžo 2022 metais.

Iškovojęs „Australian Open“ ir „Roland Garros“ trofėjus, R.Nadalis jau dviem „Grand slam“ titulais lenkia Rogerį Federerį ir Novaką Džokovičių.

Visgi, pėdos problema tenisininko neapleidžia ir ispanui prireikė injekcijų, kad ištvertų „Roland Garros“ turnyrą.

R.Nadalis Vimbldone debiutavo 2003 m., praėjus porai savaičių po to, kai jam sukako 17 metų. Jis iškovojo dvi pergales ir tapo vienu jauniausių žaidėjų, patekusių į trečiąjį ratą. 2006–2011 m. Rafa žaidė penkiuose Vimbldono finaluose iš eilės, 2008 ir 2010 m. ispanas iškovojo trofėjus, o tris finalus pralaimėjo Rogeriui Federeriui ir Novakui Džokovičiui.

Visgi, nuo 2011 metų R.Nadaliui nėra pavykę patekti į Vimbldono finalą.

Šį sezoną Vimbldonas tapo išskirtiniu „Grand slam“ turnyru. Didžiajai Britanijai nusprendus, jog Rusijos ir Baltarusijos tenisininkai negalės varžytis čempionate, ATP, WTA ir ITF organizacijos nusprendė, jog už pasiekimus turnyruose, nebus dalinami reitingo taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.