EUROLYGA 2023

Jaunosios Lietuvos rankininkės pasaulio pirmenybėse – tarp silpniausių

Slovėnijoje vykstančiose pasaulio merginų (iki 20 m.) pirmenybėse šeštadienį baigėsi pirmasis grupių etapas ir paaiškėjo šešiolika komandų, kurios toliau kovos dėl medalių. Pirmajame etape visas trejas rungtynes pralaimėjusios Lietuvos merginos žais dėl 17–32 vietų.

 Lietuvos rankininkės pralaimėjo visus grupės mačus.<br> ehf.com nuotr.
 Lietuvos rankininkės pralaimėjo visus grupės mačus.<br> ehf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2022, 8:52 AM

Lietuvos merginų rinktinė pirmojo etapo E grupėje dideliu skirtumu pralaimėjo visas trejas rungtynes Čekijai 16:33 (7:19), Rumunijai 20:29 (11:10) bei Angolai 18:31 (9:14) ir pasitraukė iš kovos dėl medalių.

Kitos trys E grupės komandos žaisdamos tarpusavyje pasiekė po pergalę: Rumunija nugalėjo Angolą 26:23, Angola – Čekiją 36:25, Čekija – Rumuniją 32:25. Dėl geresnių rezultatų tarpusavio rungtynėse pirmąsias dvi vietas užėmė Angolos ir Čekijos rankininkės, o Rumunijos merginos iškrito iš kovos dėl medalių.

Rumunės, kaip ir lietuvės, antrajame etape žais dėl 17–32 vietų. Šios dvi komandos rungtyniaus su Čilės ir Meksikos merginomis, kurios užėmė trečiąją ir ketvirtąją vietas F grupėje.

Lietuvos rankininkės pirmadienį susitiks su čilietėmis, trečiadienį – su meksikietėmis.

Rumunijos ir Čilės komandos antrojo etapo grupės varžybas pradės turėdamos po du taškus, kuriuose iškovojo pirmajame etape. Čilietės šeštadienį nugalėjo meksikietes 31:28.

Pasaulio pirmenybėse dalyvauja net 18 Europos komandų. Į antrąjį etapą pateko dvylika Senojo žemyno rinktinių: Nyderlandai, Švedija, Danija, Juodkalnija, Prancūzija, Norvegija, Čekija, Vokietija, Slovėnija, Kroatija, Austrija ir Vengrija.

Su jomis varžysis Japonija, Tunisas, Angola ir Egiptas.

Visas trejas rungtynes pirmajame etape laimėjo Švedija, Danija, Vokietija ir Vengrija. Kitos grupių nugalėtojos nuostolių neišvengė.

Pirmajame etape europietės žaisdamos su kitų žemynų rankininkėmis dažniausiai laimėdavo triuškinamu skirtumu. Didžiausios pergalės ir įmestų įvarčių rekordus pasiekė Slovakijos merginos, nugalėjusios Indijos bendraamžes 47 įvarčių skirtumu 59:12.

Šio turnyro rezultatyvumo rekordą pasiekusi slovakė Viktoria Gyoriova įmetė 16 įvarčių – daugiau nei visa varžovių komanda.

Didesniu nei 40 įvarčių skirtumu baigėsi dar vienerios rungtynės. Jose Vengrijos rinktinė JAV komandą sutriuškino 41 įvarčio skirtumu 46:5 ir pasiekė mažiausiai praleistų įvarčių rekordą.

Per pirmąjį etapą europietės žaisdamos su kitų žemynų komandomis patyrė tik penkis pralaimėjimus. Angola nugalėjo Čekiją ir Lietuvą, Japonija – Slovakiją, Argentina – Italiją, Egiptas – Lenkiją.

Antrojo etapo grupių lentelės

I grupė: Švedija – 2, Nyderlandai – 2, Japonija – 0, Tunisas – 0.

II grupė: Danija – 2, Prancūzija – 1, Norvegija – 1, Juodkalnija – 0.

III grupė: Angola – 2, Vokietija – 2, Slovėnija – 0, Čekija – 0.

IV grupė: Vengrija – 2, Kroatija – 2, Austrija – 0, Egiptas – 0.

(Po dvi geriausias komandas pateks į ketvirtfinalį.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti