EUROLYGA 2023

„Motor“ negavo vardinio kvietimo į rankinio Čempionų lygą

Gintaro Savukyno treniruojama Zaporižės „Motor“ komandą kitą sezoną nežais rankinio Čempionų lygoje. „Motor“ nepateko tarp septynių klubų, kuriems Europos rankinio federacija (EHF) suteikė vardinius kvietimus.

G.Savukynas ir A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
G.Savukynas ir A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>rankinis.lt nuotr.
A.Malašinskas.<br>Facebook nuotr.
A.Malašinskas.<br>Facebook nuotr.
G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
G.Savukynas.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 2:26 PM

Vardinio kvietimo negavo

Europos rankinio federacija (EHF) pirmadienį paskelbė, kad Čempionų lygos vardinius kvietimus skyrė „Veszprém“ (Vengrija), „Nantes“ (Prancūzija), „Aalborg“ (Danija), Plocko „Wisla“ (Lenkija), „Zagreb“ (Kroatija), „Celje“ (Slovėnija) ir „Elverum“ (Norvegija) klubams.

Šie septyni klubai prisidės prie devynių komandų, kurios šiais metais iškovojo kelialapius į Čempionų lygą pagal nacionalinių pirmenybių rezultatus: „Magdeburg“, „Kiel“ (Vokietija), „Barcelona“ (Ispanija), Paryžiaus PSG (Prancūzija), „Szeged“ (Vengrija), „Gudme“ (Danija), „Kielce“ (Lenkija), „Porto“ (Portugalija) ir Bukarešto „Dinamo“ (Rumunija).

Paraiškas gauti vardinius kvietimus padavė trylika klubų. EHF atmetė Zaporižės „Motor“ (Ukraina), Granojerso „Fraikin“ (Ispanija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Baja Marės „Minaur“ (Rumunija), Šafhauzeno „Kadetten“ (Šveicarija) ir „Ystads IF“ (Švedija) prašymus.

Čempionų lygos burtai, per kuriuos komandos bus suskirstytos į dvi grupes, bus traukiami liepos 1 dieną. Pirmasis turas numatomas rugsėjo 14 dieną.

Čempionų lygos senbuviai

Galiojančias sutartis su dviem Lietuvos rankininkais Aidenu Malašinsku ir Jonu Truchanovičiumi turintis „Motor“, kaip ir kiti vardinių kvietimų negavę klubai, kitą sezoną rungtyniaus antrajame pagal rangą Europos lygos turnyre.

Čempionų lygoje stipriausias Ukrainos klubas rungtyniavo nuo 2013 metų. Tiesa, Zaporižės rankininkų rezultatai buvo gana kuklūs – „Motor“ per devynis sezonus nė karto nepateko į ketvirtfinalį.

„Motor“ senbuvis A.Malašinskas šios ekipos aprangą vilki nuo 2015 metų, o J.Truchanovičius į Ukrainos čempionų gretas persikraustė pernai, bet praėjusį sezoną nežaidė nė vienerių rungtynių dėl sunkios traumos.

Zaporižės komanda dėl Rusijos pradėto karo nebaigė praėjusio sezono. Vasario pabaigoje klubas sustabdė veiklą. Tačiau jau aišku, kad kitą sezoną „Motor“ laikinai įsikurs Diuseldorfe ir žais Vokietijos antrojoje lygoje.

Pašalino buvusius čempionus

Palyginti su praėjusiu sezonu Čempionų lygoje bus penkios permainos.

Svarbiausiame žemyno turnyre nebežais Skopjės „Vardar“ (Šiaurės Makedonija), „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija), „Montpellier“ (Prancūzija), Bresto „Miaškov“ (Baltarusija) ir „Motor“.

Juos pakeis „Magdeburg“, „Gudme“, „Nantes“, „Celje“ ir „Wisla“.

Pagal nacionalinių pirmenybių rezultatus kelialapius į Čempionų lygą iškovojo dešimt klubų, tačiau turnyre atsirado viena laisva vieta.

Birželio 17 dieną EHF iš visų Europos turnyrų dėl finansinių įsipareigojimų nevykdymo pašalino Šiaurės Makedonijos čempioną „Vardar“ klubą. 2017 ir 2019 metų Čempionų lygos nugalėtojas „Vardar“ jau užpernai buvo įspėtas, bet Europos rankinio vadovai iki šios vasaros griežtų priemonių nesiėmė. Vis dėlto EHF kantrybė buvo nebegalinė. Didelių finansinių sunkumų turinčio Skopjės klubo vadovybei neištaisius trūkumų, „Vardar“ teko atsisveikinti su Čempionų lyga.

Kas žais Čempionių lygoje?

EHF pirmadienį taip pat paskelbė moterų Čempionių lygos dalyves.

Pagal nacionalinių pirmenybių rezultatus teisę žaisti Čempionių lygoje iškovojo aštuonių šalių čempionės: Djoro „Audi“ (Vengrija), „Metz“ (Prancūzija), „Odense“ (Danija), Kristiansando „Vipers“ (Norvegija), Bukarešto „Rapid“ (Rumunija), Podgoricos „Budućnost“ (Juodkalnija), Zagrebo „Lokomotiva“ (Kroatija) ir „Bietigheim“ (Vokietija).

Kadangi visos Rusijos komandos pašalintos iš oficialių varžybų, šios šalies čempionėms („Rostov-Don“) skirta vieta buvo perleista Danijos vicečempionei „Esbjerg“.

Į septynis vardinius kvietimus pretendavo aštuoni klubai. EHF į Čempionių lygą pakvietė „Brest-Bretagne“ (Prancūzija), Budapešto „Ferencvaros“ (Vengrija), Bukarešto CSM (Rumunija), Liublianos „Krim“ (Slovėnija), „Kastamonu“ (Turkija), Hamaro „Storhamar“ (Norvegija) ir Mosto „Banik“ (Čekija).

Vienintelis atmestas buvo Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) prašymas.

Palyginti su praėjusiu sezonu turnyre bus penkios permainos. Kitą sezoną Čempionių lygoje nebežais „Rostov-Don“, Maskvos CSKA (Rusija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Gioteborgo „Sävehof“ (Švedija) ir Koprivnicos „Podravka“ (Kroatija), o šiuos klubus pakeis „Rapid“, „Storhamar“, „Bietigheim“, „Lokomotiva“ ir „Banik“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.