EUROLYGA 2023

Nuostabiai R. Nadaliui priešinęsis R. Berankis galiausiai pripažino teniso legendos pranašumą

Ričardas Berankis (ATP-106) Vimbldono antrajame rate metė rimtą iššūkį Rafaeliui Nadaliui (ATP-4), tačiau turėjo pripažinti teniso legendos pranašumą 4:6, 4:6, 6:4, 3:6.

 R. Berankis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Nuostabiai R. Nadaliui priešinęsis R. Berankis galiausiai pripažino teniso legendos pranašumą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nuostabiai R. Nadaliui priešinęsis R. Berankis galiausiai pripažino teniso legendos pranašumą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 R. Nadalis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Nadalis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 R. Berankis.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 R. Berankis.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 5:42 PM, atnaujinta Jul 1, 2022, 3:35 AM

R.Berankis pirmasis įgijo progą laimėti varžovo padavimus. Penktajame geime lietuvis susikūrė vieną tokią galimybę, tačiau ją nesugebėjo pasinaudoti. Po trijų geimų tokią pačią progą jau turėjo Rafa, tačiau Ričardas apgynė savo padavimus.

Dešimtajame geime R.Nadaliui pirmaujant 5:4 Ričardas neatsilaikė prieš dominuojantį ispaną ir R.Nadalis susikūręs dvi progas laimėti setą jomis pasinaudojo.

Antrajame sete R.Berankis jau trečiojo geimo metu sugebėjo susikurti tris progas laimėti ispano padavimus ir pasinaudojęs antrąja įgijo persvarą.

Toks lietuvio išsišokimas gerokai supykdė R.Nadalį ir teniso legenda pradėjo kabintis į kiekvieną lietuvio paduodamą kamuoliuką. Šeštajame geime Rafa galiausiai išlygino rezultatą, o lemiamą smūgį ir vėl sudavė dešimtajame geime. Tačiau šį kartą ispanui prireikė net keturių progų, kad laimėtų Ryčkos padavimus.

Trečiajame sete R.Berankis jau pirmajame geime laimėjo ispano padavimus ir įgijo persvarą. Penktajame geime lietuvis turėjo dar vieną galimybę laimėti varžovo padavimus, bet ja nepasinaudojo. Visgi, tai lietuviui nei kiek nesutrukdė. Ričardas viso seto metu nesuteikė net minties ispanui pagalvoti apie laimėtą lietuvio padavimų seriją ir laimėjo setą 6:4.

R.Nadalis į ketvirtąjį setą žengė kur kas labiau susikaupęs ir nesunkiai laimėjo pirmuosius tris geimus. Ispanas ketvirtajame dar susikūrė dvi progas laimėti R. Berankio padavimus, tačiau šįkart geriausias Lietuvos tenisininkas sugebėjo apginti savo paduodamus kamuoliukus. Lietuviui pirmaujant geime staiga prasidėjo lietus ir mačas buvo sustabdytas.

Pratęsus mačą R.Berankis laimėjo savo padavimus, o tenisininkai iki pabaigos keitėsi sėkmingomis padavimų serijomis ir tai leido R.Nadaliui laimėti lemiamą setą 6:3.

Tai buvo antroji lietuvio ir ispano akistata. Šių metų pradžioje Australijoje 6:2, 7:5 pranašesnis buvo R.Nadalis.

Rafa yra visų laikų „Grand slam“ rekordininkas. 36-erių tenisininkas laimėjo 22 tokio tipo turnyrus. Už jo rikiuojasi Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris, kurie laimėjo po 20 „Grand slam“ turnyrų.

Ispanas laimėjo ir šiemet anksčiau vykusius „Grand slam“ turnyrus – „Australian Open“ ir „Roland Garros“.

R.Nadalis Vimbldoną laimėjo 2008 ir 2010 metais.

32-ejų R.Berankis pirmajame rate 6:4, 7:5, 6:3 nugalėjo amerikietį Samą Querrey (ATP-157).

Poros nugalėtojas trečiajame rate susitiks su Lorenzo Sonego (ATP-54), kuris antrajame rate 7:6 (7:4), 6:4, 6:4 įveikė Hugo Gastoną (ATP-66).

Šiais metais tenisininkai už dalyvavimą Vimbldone negaus reitingo taškų, kadangi Didžioji Britanija uždraudė turnyre dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams, dėl sukelto karo Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?