EUROLYGA 2023

R. Berankį pranokęs R. Nadalis: „Turiu daug kur tobulėti“

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-106) baigė savo pasirodymą prestižiniame Vimbldono „Didžiojo kirčio“ teniso turnyre.

R.Nadalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
R.Nadalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
R.Berankis ir R.Nadalis.<br>ZP/SIPA/Scanpix nuotr.
R.Berankis ir R.Nadalis.<br>ZP/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2022, 10:14 AM

Ketvirtadienį 32-ejų vilnietis 4:6, 4:6, 6:4, 3:6. nusileido vienam pasaulinei teniso žvaigždei Rafaeliui Nadaliui (ATP-4).

Setą prieš „grunto karalių“ laimėjęs lietuvis prestižinį teniso turnyrą paliko savo kišenę papildęs kiek daugiau nei 90 tūkst. eurų suma.

Tuo metu 36-erių ispanas po iškovotos pergalės pasidalino savo mintimis bei norais ateityje patobulinti savo žaidimą ant žolės dangos.

„Kiekviena diena yra tarsi iššūkis. Visi varžovai sunkūs, turime žaisti prieš geriausius planetos tenisininkus ir dar tokiomis nelengvomis sąlygomis.

Pastaruosius trejus metus nežaidžiau ant žolės, todėl kiekviena diena man tampa galimybe tobulėti. Šiandien užbaigiau savo darbą, o po jo sulaukiau galimybės žygiuoti toliau, džiaugiuosi.

Turiu daug kur tobulėti. Vis dėlto manau, kad ketvirtas setas buvo kur kas genesnis nei kiti. Tai buvo geras teniso lygis, geriausiai įsibėgėjau tik mačo pabaigoje, iki tol stokojau agresyvumo, padariau per daug klaidų.

Turiu susitaikyti, kad viskas nėra tobula, reikia toliau dirbti ir priimti kiekvieną iššūkį, net kai viskas krypsta ne itin palankia kryptimi“, – po pergalės prieš lietuvį kalbėjo legendinis Ispanijos tenisininkas.

Ketvirtadienį antroji lietuvio ir ispano akistata. Šių metų pradžioje Australijoje 6:2, 7:5 pranašesnis buvo R.Nadalis.

Ispanas trečiajame turnyro etape susikaus su Lorenzo Sonego (ATP-54), kuris antrajame rate 7:6 (7:4), 6:4, 6:4 įveikė Hugo Gastoną (ATP-66).

Rafa yra visų laikų „Grand slam“ rekordininkas. 36-erių tenisininkas laimėjo 22 tokio tipo turnyrus. Už jo rikiuojasi Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris, kurie laimėjo po 20 „Grand slam“ turnyrų.

Ispanas laimėjo ir šiemet anksčiau vykusius „Grand slam“ turnyrus – „Australian Open“ ir „Roland Garros“.

R.Nadalis Vimbldoną laimėjo 2008 ir 2010 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.