EUROLYGA 2023

Lietuvos bokso čempionas prisivirė košės: už smūgį gatvėje – 11 mėnesių laisvės apribojimas

2016-aisiais Lietuvos bokso čempionu kategorijoje iki 75 kg tapęs Aleksandras Mironovas už gatvėje atliktą smūgį nuteistas 11 mėnesių laisvės apribojimu, jis taip pat privalės atlyginti beveik 3 tūkst. eurų žalą nukentėjusiam asmeniui.

Lietuvos bokso čempionas prisivirė košės: už smūgį gatvėje – 11 mėnesių laisvės apribojimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvos bokso čempionas prisivirė košės: už smūgį gatvėje – 11 mėnesių laisvės apribojimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2022, 12:55 PM, atnaujinta Jul 4, 2022, 12:56 PM

Kaip praneša Vilniaus miesto apylinkės teismas, incidentas sostinėje įvyko 2021 m. gruodžio 4-osios naktį. Gatvėje žodinio konflikto metu boksininkas tyčia kumščiu sudavė nukentėjusiajam Ž. P. vieną smūgį į veido sritį, taip padarydamas jam kraujosruvas apatinėje lūpoje, 21, 22 dantų panirimą su alveolinės ataugos lūžiu, kas pagal specialisto išvadą vertinama nesunkiu sveikatos sutrikdymu.

A.Mironovas teisme neigė savo kaltę, tačiau teisėjai nusprendė, kad boksininkas buvo neteisus ir pripažino kaltu padarius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 138 straipsnio 1 dalyje.

Už tai jam skirta vienuolikos mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros, įpareigojant jį per aštuonis mėnesius nuo bausmės vykdymo pradžios neatlygintinai išdirbti 80 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui, apeliacinį skundą paduodant per Vilniaus miesto apylinkės teismą.

A.Mironovas nepriklauso Lietuvos bokso rinktinei.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.