EUROLYGA 2023

Jaunieji penkiakovininkai L. Gaudiešius ir Dž. Jasiulevičius – Europos vicečempionai

„Laser Run“ rungties pradžia buvo ganėtinai sklandi ir lengva, bet suvėliau antrą šaudymą“, – prisipažino Krokuvoje (Lenkija) vykstančiame Europos U19 šiuolaikinės penkiakovės čempionate vaikinų estafetėse kartu su Džastinu Jasiulevičiumi sidabro medalį iškovojęs Lukas Gaudiešius.

Lietuviai sėkmingai pasirodė šiuolaikinės penkiakovės čempionate.<br>LŠPF nuotr.
Lietuviai sėkmingai pasirodė šiuolaikinės penkiakovės čempionate.<br>LŠPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2022, 7:51 PM

„Vėliau pabandžiau padaryti gerą sprintą, bet plano įgyvendinti nepavyko“, – truktelėjo pečiais Artūro Kalinino auklėtinis.

Fechtavimo rungtyje vaikinai surinko 261, plaukime – 328 taškus. Prie „Laser Run“ rungties starto linijos lietuvaičiai stojo pirmi, tačiau čia juos aplenkė prancūzai Diego Lavillat ir Etienne'as Clergeau.

„Labai džiaugiuosi medaliu, bet... Tikėjausi aukso, bet ir sidabras dabar atrodo visai gerai“, – sakė L.Gaudiešius.

Dž.Jasiulevičius prisipažino tikėjęs, kad prancūzas, su kuriuo teko varžytis trasoje, spurtuos. „Žinojau, kad nebus lengva, nes abu Prancūzijos vaikinai puikiai bėga. Tai buvo padaryta labai protingai – bėgdamas su „startukais“ jis atsiplėšė nuo manęs savo stichijoje, ant žolės“.

Jaunasis sportininkas neslėpė, kad tai yra pirmasis jo tokios svarbos medalis tarptautinėse varžybose. „Tai – svarbus medalis mano karjeroje, todėl šiandien aš laimingas. Neapsakomai“, – teigė Dž.Jasiulevičius.

Antroji Lietuvos komanda – Nojus Chmieliauskas (treneris Tomas Makarovas) ir Ugnius Kabelinskas (treneris Paulius Aleksandravičius) – finišavo treti, nors „Laser Run“ rungtyje startavo dešimti. Lietuviai tapo greičiausiai trasą įveikusia komanda – 11:48,33.

Tačiau pagal varžybų taisykles medaliai gali būti įteikiami tik vienai nacionalinei komandai, todėl bronza atiteko Graikijos tandemui Filippos Sechidis ir Dimitri Drazinos.

„Jausmas keistas... Finiše buvome labai laimingi, bet vėliau nosis kiek žemyn nuleidome, – šypsojosi N.Chmieliauskas po apdovanojimų ceremonijos. – Džiaugiamės už rezultatus, už puikų pasirodymą. O dar smagiau yra džiaugtis už Luką ir Džastiną“.

Priminsime, kad Krokuvoje liepos 8–14 dienomis vyksta Europos U17, U19 šiuolaikinės penkiakovės pirmenybės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.