EUROLYGA 2023

Paklausta apie karą Ukrainoje Vimbldono čempionė sutriko – pareiškė, kad nesuprato klausimo

Šeštadienį moterų Vimbldono teniso turnyro finale triumfavo Kazachstanui atstovaujanti 23-ejų Elena Rybakina (WTA-23). Tenisininkė finalinėje dvikovoje per kiek mažiau nei dvi valandas 3:6, 6:2, 6:2 pranoko Tuniso žaidėją Ons Jabeur (WTA-2).

E.Rybakina.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E.Rybakina.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E.Rybakina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Rybakina.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 10, 2022, 10:36 AM, atnaujinta Jul 10, 2022, 10:40 AM

Pirmąjį savo „Didžiojo kirčio“ titulą iškovojusi E.Rybakina neslėpė džiaugsmo po pergalingai pasibaigusio turnyro ir apsipylė ašaromis, tačiau spaudos konferencijoje ji norėjo vengti kai kurių klausimų.

Rusijoje gimusi, bet nuo 2018-ųjų Kazachstanui atstovaujanti sportininkė teigė nesupratusi klausimo apie kruviną Rusijos karą Ukrainoje, teigdama, kad prastai moka anglų kalbą.

– Ar smerkiate karą ir Vladimiro Putino veiksmus? – paklausė žurnalistas.

– Atleiskite, neišgirdau klausimo, – atsakė tenisininkė.

– Ar smerkiate V.Putino veiksmus? Manau, kad žmonės norėtų žinoti jūsų asmeninę nuomonę, – dar kartą pasiteiravo žurnalistas.

– Atleiskite, bet aš nelabai gerai moku anglų kalbą, todėl nelabai supratau antros klausimo dalies. Aš reprezentuoju Kazachstaną ir nepasirinkau savo gimimo vietos. Manimi buvo pasitikėta, buvau šiltai priimta ir šiandien sulaukiau daug palaikymo. Nežinau, kaip kitaip galėčiau atsakyti į šį klausimą, – teigė naujoji Vimbldono čempionė.

E.Rybakinos teiginys, kad ji „nelabai gerai“ moka anglų kalbą gali sukelti nuostabą, nes visos spaudos konferencijos metu ji be didesnių problemų su žiniasklaidos atstovais komunikavo būtent šia kalba.

Primename, kad dėl karo Ukrainoje Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams buvo užtrenktos durys Vimbldono teniso turnyre. Dėl šios priežasties ATP ir WTA nusprendė Vimbldoną paversti parodomuoju turnyru ir už pasirodymą jame neskirti reitingo taškų.

Laimėjusi turnyrą E.Rybakina savo kišenę papildė 2 mln. svarų sterlingų suma.

Vimbldono vyrų teniso turnyro finale susikaus Novakas Džokovičius (ATP-3) ir Nickas Kyrgiosas (ATP-40). Šią dvikovą sekmadienį nuo 16 val. galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.