EUROLYGA 2023

Th. Bacho vizito metu patvirtintos 2028 metų olimpinių žaidynių Los Andžele datos

2028 metų olimpinės žaidynės Los Andžele prasidės liepos 14 d., o baigsis liepos 30 d. Parolimpinės žaidynės prasidės rugpjūčio 15 d., o baigsis rugpjūčio 27 d.

 Los Andželas trečią kartą rengs olimpines žaidynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Los Andželas trečią kartą rengs olimpines žaidynes.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-19 23:31

Apie tai antradienį paskelbė žaidynių organizacinis komitetas.

Datos buvo patvirtintos Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) delegacijai lankantis 2028 m. Los Andželo žaidynių organizacinio komiteto būstinėje.

Tai reiškia, kad žaidynės prasidės savaite anksčiau nei planuota iš pradžių, nes pagal pirminį Los Andželo pasiūlymą olimpinių žaidynių datos buvo nuo liepos 21 iki rugpjūčio 6 d. Parolimpinės žaidynės buvo pasiūlytos rugpjūčio 22–rugsėjo 3 d.

„Šiandien prasideda oficialus atgalinis skaičiavimas iki Los Andželo žaidynių, – sakė penkiskart olimpinių medalių laimėtoja ir Los Andželo žaidynių sportininkų tarnybos vadovė Janet Evans. – „LA28 žaidynės bus nepanašios į bet kurias kitas – jos sportininkams ir gerbėjams parodys geriausius Pietų Kalifornijos stadionus ir pasaulinio lygio kultūrą.

Ši data paverčia žaidynes tikrove kiekvienam sportininkui, aktyviai besitreniruojančiam dėl savo svajonės, ir gerbėjams, kurie seka jų kelionę.“

IOC prezidentas Thomas Bachas, lydimas 2028 m. Los Andželo žaidynių koordinacinės komisijos pirmininkės Nicole Hoevertsz, lankėsi Kalifornijoje, kad peržiūrėtų žaidynių planą.

Jie susitiko su „Los Andželo 2028“ organizacinio komiteto vadovybe, bendruomenės lyderiais ir miesto pareigūnais, aplankė sporto objektus ir stebėjo „PlayLA“ jaunimo sporto programas.

Jos iš dalies finansuojamas iš IOC skirtos 160 mln. dolerių kompensacijos, dėl kurios buvo susitarta, kai JAV miestas sutiko pasitraukti tam, jog 2024 m. olimpinės žaidynės galėtų būti paskirtos Paryžiui.

Los Andželas prisijungs prie Londono kaip tris kartus olimpinių žaidynių šeimininkas.

„Turėdamas nustatytas datas Los Andželas yra pasirengęs ir nekantrauja surengti olimpines žaidynes trečią kartą, o parolimpiadą – pirmą kartą istorijoje“, – sakė Los Andželo meras Ericas Garcetti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.