EUROLYGA 2023

Teisybės triumfas: susitepę rusai sidabro medalius turės atiduoti Lietuvos baidarininkams

Lietuvos baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas sulaukė geros žinios. Dėl Rusijos baidarininkų Jurijaus Postrygajaus ir Aleksandro Djačenkos susitepimo dopingu lietuviams vietoj 2014 metais iškovotos bronzos medalių atiteks sidabro apdovanojimai.

A.Lankas ir E.Ramanauskas.<br>lrytas.lt nuotr.
A.Lankas ir E.Ramanauskas.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-22 15:44

2014 metais vykusiame Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate A.Lanko ir E.Ramanausko pora 200 m dviviečių baidarių rungtyje į priekį praleido dviejų šalių – Vokietijos ir Rusijos sportininkus.

Vis dėlto sidabrą prieš aštuonerius metus Brandenburge iškovoję rusų sportininkai tą padarė pamindami sąžiningo sportinio varžymosi principus.

Po aštuonerių metų, liepos 21-ąją, teisybė triumfavo. Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija ketvirtadienį oficialiai pranešė, kad dėl dopingo pažeidimų iš J.Postrygajaus ir A.Djačenkos bus atimti sidabro medaliai, kurie atiteks Lietuvos sportininkams.

A.Lankas ir E.Ramanauskas papildė savo apdovanojimų kraitį pirmą kartą tarptautinėse aukšto rango varžybose iškovodami sidabro medalius.

Iki tol irkluotojai dukart buvo išplėšę bronzą – 2015-ųjų Europos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate bei 2016-ųjų Rio olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.