EUROLYGA 2023

Į Paryžių įvažiuos naujasis „Tour de France“ laimėtojas

Sekmadienį baigsis garsiosios „Tour de France“ lenktynės ir jas laimės naujasis čempionas, nes paskutinysis etapas yra tik gražus formalumas bei duoklė žiūrovams.

Jonas Vingegaardas tapo „Tour de France“ laimėtoju.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Jonas Vingegaardas tapo „Tour de France“ laimėtoju.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2022, 8:34 AM, atnaujinta Jul 24, 2022, 8:35 AM

„Jumbo-Visma“ komandos lenktynininkas iš Danijos 25-erių Jonas Vingegaardas pirmą kartą taps 2022-ųjų „Tour de France“ nugalėtoju.

Tai tapo aišku po šeštadienį vykusios 20-ojo etapo – atskiro starto lenktynių, kuriose varžybų lyderis danas nusileido savo ekipos draugui belgui 27-erių Woutui van Artui tik 19 sekundžių.

Sekmadienį dviratininkai į Paryžių įvažiuos gražaus pasivažinėjimo po miestą tempu. 21-as ir paskutinysis „Tour de France“ etapas jau nieko nebelems.

Legendinėse Prancūzijos dviračių lektynėse tas etapas vadinamas draugystės ir jame jau nebus įmanoma susigrąžinti 3 minučių 34 sekundžių atsilikimo.

Būtent tiek lyderiui nusileidžia dukart „Tour de France“ nugalėtojo lyderis slovėnas Tadejus Pogačaras iš „Team Emirates“.

„Man sunku rasti kažkokius žodžius viską apibūdinti. Nuo pečių nukrito kalnas, o aš dabar tiesiog labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi savimi.

Po praėjusių metų ne itin sėkmingos lenktynių pabaigos aš tikėjau, kad galiu tai padaryti ir dabar tai atsitiko“, – sakė naujasis „Tuo de France“ čempionas J.Vingegaardas.

2021 metais Danijos lenktynininkas bendroje įskaitoje liko antras, nusileidęs T.Pogačarui. O 2020-aisiais „Tour de France“ likimas sprendėsi kaip tik 20-ajame etape, kai kitas „Jumbo-Visma“ lenktynininkas Primožas Rogličius iššvaistė turėtą 57 sekundžių persvarą ir neteko nugalėtojo vardo.

„Apie tai, kas nutiko prieš dvejus metus mes visi komandoje galvojome ir nesupratome, kaip taip galėjo atsitikti. Šiemet nenorėjome, kad tai pasikartotų, todėl buvome labai susikaupę“, – pridūrė J.Vingegaardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.