EUROLYGA 2023

Lygiai dveji metai iki Paryžiaus olimpinių žaidynių: IOC prezidentas Th. Bachas kalbėjo apie „naują erą“ Atidarymas vyks Senos upėje

Likus dvejiems metams iki 2024 m. Paryžiaus olimpinių ir parolimpinių žaidynių pradžios Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas laukia „naujos žaidynių eros“.

 Thomas Bachas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
 Thomas Bachas.<br> Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2022, 11:13 PM

Th.Bachas, pirmadienį susitikęs su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, sakė: „Po dvejų metų pasaulis bus laukiamas Paryžiuje, kur bus nauja olimpinių žaidynių era – lyčių pusiausvyra, jauni žmonės. miesto sporto programa, naujos patirtys ir nauja olimpiečių bei olimpinių sirgalių karta.

Praturtinti unikaliu kultūriniu ir šiltu prancūzų svetingumu, visi laukiame svarbių žaidynių. Linkiu visiems sportininkams, esantiems kelyje į Paryžių, sėkmės olimpinėje atrankoje.“

Th.Bachas savo kelionės į Prancūzijos sostinę metu taip pat lankėsi „Paris 2024“ būstinėje.

„Kūrybiškumo, gebėjimo prisitaikyti ir profesionalumo vedamų Paryžiaus žaidynių organizatorių daroma pažanga suteikia mums didelį pasitikėjimą.

2024 metais Paryžius įgyvendins 2020 m. olimpinės darbotvarkės rekomendacijas.

Tvarumas, palikimas ir įtraukimas yra jų strategijos pagrindas, kuris, likus dvejiems metams, jau prisideda prie teigiamo žaidynių poveikio dar neprasidėjus varžyboms“, – sakė vokietis.

Antradienį prasidėjo oficialus atgalinis skaičiavimas iki žaidynių. Daugiau nei 100 000 sportininkų visame pasaulyje dabar sutelks dėmesį į kvalifikaciją.

Per ateinančius dvejus metus planuojama surengti daugiau nei 3000 olimpinių atrankos varžybų.

Paryžius žaidynių rengėjai taip pat paskelbė tvarkaraštį, nurodantį, kurios sporto šakos ir disciplinos kada vyks.

Buvo paskelbtas ir žaidynių šūkis „Ouvrons Grand les Jeux“, kuris išvertus reiškia „Plačiai atvertos žaidynės“.

2024 m. Paryžiaus žaidynių organizacinio komiteto prezidentas Tony Estanguet tvirtino, kad vis dar planuojama surengti atidarymo ceremoniją Senos upėje, kaip buvo nurodyta praėjusį gruodį.

„Ši ceremonija yra iššūkis, mes nepasirinkome lengvo būdo, bet aš tai suvokiu ir manau, kad Prancūzija yra pajėgi sukurti puikias susibūrimo akimirkas, – „L’Equipe“ sakė T.Estanguet. – Tai buvo nuspręsta gerai išnagrinėjus visas smulkmenas.

Nors pastaruoju metu buvo incidentų saugumo srityje, mes ir toliau darome pažangą, nes daugiau nei metus komandos dirba kartu.

Yra saugumo valdymo grupės, mes kas mėnesį rengiame susitikimus šia tema ir specialią grupę dėl Senos upės, kuri sutelkia visus šios ekosistemos žaidėjus, kad jie galėtų gerai numatyti visus iššūkius.“

T.Estanguet taip pat atkreipė dėmesį, kad šio atidarymo projekto biudžetas pastaruoju metu padidėjo nuo mažiau nei 200 mln. iki 295 mln. eurų

2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija įvyks liepos 26 d., o žaidynės baigsis rugpjūčio 11 d.

2024 m. Paryžiaus parolimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28–rugsėjo 8 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.