EUROLYGA 2023

Svaičiojantis Dūmos deputatas siūlo perkelti 2024 metų Paryžiaus olimpiadą į Rusiją: „Europoje žmonės neturi ko ėsti“

Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Dmitrijus Sviščiovas paragino Tarptautinį olimpinį komitetą (IOC) perkelti 2024 metų vasaros žaidynes iš Prancūzijos į Rusiją.

 Dūmos deputatas D.Svisčiovas aiškina, kad Rusija gali perimti Paryžiaus žaidynių rengimą.
 Dūmos deputatas D.Svisčiovas aiškina, kad Rusija gali perimti Paryžiaus žaidynių rengimą.
 Paryžius rengiasi 2024 metų olimpiadai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Paryžius rengiasi 2024 metų olimpiadai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-07-26 12:41

Pasirodžius naujienoms apie tam tikras finansines problemas su 2024-ųjų Paryžiaus žaidynių rengimu, deputatas ne tik iš valdžios tribūnos, tačiau ir televizijoje skalambija, kad Rusijos Federacija pasirengusi „ištiesti pagalbos ranką Europai“.

2024 m. Paryžiaus žaidynių rengėjai dar 2020 metų rugsėjį pranešė, kad dėl COVID-19 pandemijos olimpiados biudžetas susitraukė 400 mln. eurų iki sieks tik 3,8 mlrd. eurų.

Tačiau per dvejus metus, augant žaliavų kainomoms ir kylant infliacijai, jau kalbama, kad surengti varžybas reikės mažiausiai 4 mlrd. eurų.

Pagal planą prancūzai iš savo biudžeto turi skirti olimpiadai 1,55 mlrd. eurų ir tokia nemenka suma kris ant gyventojų pečių per mokesčius.

Vis dar ieškomi rėmėjai ir derybos vedamos su didžiausia pasaulyje prabangos prekių grupe LVMH. Bilietų pardavimas į žaidynes startuos tik šių metų gruodį.

Apie tai, kad reikia iš Paryžiaus atimti žaidynes ir perkelti jas į Rusiją, D.Sviščiovas pakartojo interviu propagandiniam rusų sporto kanalui „Match TV“. Deputatas konstatavo, kad Europa išgyvena rimtą krizę ir nesugebės surengti jokių padorių tarptautinių varžybų.

Rusijos Dūmos fizinės kultūros ir sporto komiteto pirmininkas D.Sviščiovas nė žodžiu neužsiminė, kad Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, žudo nekaltus žmones, rengia ukrainiečių genocidą bei siekia raketų smūgiais pakeisti politine valstybės valdžia svetimoje nepriklausomoje šalyje.

Be to, Rusija šantažuoja Vakarų šalis dujų tiekimu.

„Europoje žmonės, atleiskite, neturi ką ėsti, neturi kuo šildyti savo namus. O jei ir pavyktų prancūzams rasti pinigų olimpiadai, tai žmonės jų šalies politikų tikrai nesupras: jie akivaizdžiai piktinsis, kodėl vandens temperatūra olimpiniame baseine bus aukštesnė nei vandens temperatūra jų namuose“, – aiškino savo šalies problemų neįžvelgiantis rusas.

Ir dar pridėjo: „Jei Europa negali sau leisti surengti olimpinių žaidynių, tegul jų atsisako. Tegul prancūzai pasako, kad jie tiesiog neturi ko valgyti ir nerengs žaidynių.

O dar geriau, tegul jie kreipiasi į Rusijos olimpinį komitetą ir paprašo pagalbos. Tegul pasako, kad reikia kažkam perimti 2024 m. žaidynių organizavimą. Mes dar kartą ištiesime pagalbos ranką Europai. Mes juos išgelbėsime“.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) vasarą Rusijos ir Baltarusijos rinktinių dalyvavimą 2024 metų žaidynėse Paryžiuje pavadino mažai tikėtinu.

Anksčiau IOC iš šalių agresorių atėmė teises transliuoti varžybas. Rusijos sporto ministras galimą šalies išprašymą iš žaidynių jau pavadino pasaulinio mąsto nusikaltimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.