EUROLYGA 2023

Prestižiniame Europos jaunių golfo turnyre – rekordinis lietuvių pasiekimas

Suomijoje baigėsi „European Young Masters“ golfo čempionatas, kuriame rungėsi stipriausi Senojo žemyno žaidėjai iki 16 metų. Turnyre varžėsi ir du Lietuvos atstovai, užfiksavę geriausius rezultatus mūsų šalies istorijoje.

Lietuvos golfo žaidėjai sėkmingai pasirodė Europos jaunių čempionate.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos golfo žaidėjai sėkmingai pasirodė Europos jaunių čempionate.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos golfo žaidėjai sėkmingai pasirodė Europos jaunių čempionate.<br>Organizatorių nuotr.
Lietuvos golfo žaidėjai sėkmingai pasirodė Europos jaunių čempionate.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 11:41 AM

15-metis Giedrius Mackelis ir 14-metis Kajus Pacauskas pasirodė identiškai. Jie abu per tris dienas išnaudojo po 227 smūgius (PAR +11) ir pasidalino 29-ąją poziciją tarp 60 dalyvių. Beje, K. Pacauskas po antrosios dienos buvo pakilęs iki 22-os vietos.

Už lietuvių nugaros liko latviai, estai, ukrainiečiai, vengrai, lenkai, turkai, bulgarai ir kitų šalių atstovai. Iš viso Suomijoje varžėsi 31 šalies sportininkai.

„Savo žaidimu ir užimta vieta esu patenkintas. Padariau keletą klaidų ridenimo aikštelėje ir aplink ją. Jei būčiau kiek strategiškiau žaidęs, rezultatas galėjo būti dar geresnis. Golfo laukas buvo labai ilgas, nes žaidėme nuo galinių juodų starto aikštelių, tad kiekvieno raundo tikslas buvo neviršyti PAR +7. Per visas tris dienas šį tikslą įgyvendinau“, – džiaugėsi K. Pacauskas.

K. Pacauskas į Suomiją važiavo iš varžybų Belgijoje, taip pat trumpam buvo sustojęs Lietuvoje, kur spėjo sudalyvauti Pasaulio lietuvių žaidynėse, kuriose iškovojo sidabro medalį.

Tuo tarpu G. Mackelis į Suomiją atvyko iš Škotijos, kur dalyvavo vienose prestižiškiausių golfo varžybų pasaulyje – „Junior Open“. Sportininkas neslepia, kad Suomijoje jo žaidime buvo ir pliusų, ir minusų.

„Nors žaidžiau stabiliai, pergalingo rezultato nepavyko pasiekti. Strigo ilgi smūgiai, kurių reikėjo norint gerai sužaisti šiose varžybose. Visgi gerai ridenau bei neblogai žaidžiau aplink ridenimo aikšteles. Jau mėnesį atlieku naujus ridenimo pratimus, kurių anksčiau nebuvau bandęs. Visumoje matau, kad žaidimas gerėja ir tas džiugina“, – pasakojo G. Mackelis.

„European Young Masters“ varžybos vyko „Linna Golf“ lauke. Nors buvo karšta, abu lietuviai liko patenkinti sąlygomis. Šiame lauke vyksta ir suaugusių profesionalų varžybos. Tiek G. Mackelis, tiek K. Pacauskas pažymėjo lauko ilgį – jis siekė 6600 m, kai Lietuvoje ilgiausias laukas siekia 6200 m. Lauko grožis, aukštos pušys, kalnuota žaidimo aikštelė, minkštos ridenimo aikštelės paliko lietuviams vien tik teigiamas emocijas.

Mūsų golfo talentams Suomijoje talkino Lietuvos rinktinės treneris Aris Savolainenas bei jo kolega, golfo statistikos analitikas Jarmo Alapirtti.

„Kadangi abu šie specialistai yra žaidę tuose laukuose, mes galėjome greičiau perprasti lauko žaidimo strategiją. Treneriai padėjo geriau pasirinkti smūgių taikinius, kad išvengtume vandens ar smėlio kliūčių ir kuo geriau sužaistume kiekvieną duobutę, – kalbėjo K. Pacauskas. – Šis turnyras parodė, kad turiu greičiau perprasti savo klaidas ir kitą dieną stengtis jų nebekartoti. Man tai buvo labai gera patirtis ir dabar tik dar labiau išaugo noras dalyvauti tokio lygio varžybose bei atstovauti savo šaliai.“

G. Mackelis sutinka, kad žaidžiant daug varžybų, smūgio technika išsiderina. A. Savolainenas yra ir Giedriaus technikos treneris, todėl, nors varžybose pavojinga daryti didelius technikos pakeitimus, tam tikrus tolimo smūgio elementus jis su treneriu peržiūrėjo ir pakoregavo.

„Bent jau užtikrintai žinojau tam tikrų nepataikytų smūgių priežastis. Ario patirtis šiame lauke padėjo apsispręsti dėl žaidimo strategijos, o jo kolega J. Alapirtti pasirūpino, kad lauką žaistume teisingai bei darytume apskaičiuotus sprendimus“, – sakė G. Mackelis.

Giedrius ir Kajus galės atstovauti Lietuvai šiame čempionate ir kitais metais.

„European Young Masters“ čempionu tapo olandas Denny‘is Kloethas (PAR -8). Antrąją vietą užėmė airis Jackas Murphy‘is (PAR -6), trečiąją – ispanas Jorge Hao (PAR -6).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.