EUROLYGA 2023

Lietuvos tenisininkui JAV – siaubingi kaltinimai: įtaria, kad seksualiai priekabiavo prie vaikų, tarp aukų – 15-metė mergaitė

26 metų tenisininkas iš Lietuvos – Kasparas Žemaitėlis suimtas dėl seksualinio vaikų priekabiavimo Sakramento apygardoje. Vyras buvo įkalintas pagrindiniame apygardos kalėjime. Kaip pranešė Sakramento apygardos šerifo biuras, jo užstatas – 10 mln. dolerių (9,8 mln. eurų). K.Žemaitėlis nuo 2019 m. dirbo kaip asmeninis teniso treneris daugeliui nepilnamečių Sakramento apylinkėse.

Kasparas Žemaitėlis.<br>„Fox40“ stopkadras.
Kasparas Žemaitėlis.<br>„Fox40“ stopkadras.
Kasparas Žemaitėlis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Kasparas Žemaitėlis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 12:48 PM, atnaujinta Aug 8, 2022, 1:15 PM

Šerifo biuro atstovas leitenantas Rodney Grassmannas nurodė, kad kol kas prisistatė viena auka, 15-metė mergaitė. Nusikaltimas buvo įvykdytas, kai jai tuo metu buvo 14-15 metų. „Tai yra akivaizdi pasitikėjimo išdavystė“, – teigė leitenantas R. Grassmannas. - Tėvai patiki savo vaikus asmeniui, kad šis išmokytų juos tam tikrų įgūdžių, ir įvyksta būtent tai...“

Tarp K.Žemaitėlio aukų gali būti ir daugiau jo auklėtinių, tačiau R.Grassmannas nurodė, kad tyrėjai kol kas patvirtino vieną auką. Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas tenisininkas iš Lietuvos rugpjūčio pirmąjį trečiadienį pirmą kartą pasirodė teisme. Jam atstovavęs advokatas Reidas Kingsbury nesutiko, kad oficialus kaltinimas būtų atidėtas iki kito trečiadienio. K. Žemaitelis vis dar tebėra suimtas, jam skirtas 10 mln. dolerių užstatas.

„Man neramu, kad tai nėra vienkartinis reikalas. Bet yra kažkas, ko negalima sustabdyti vien tik su šiuo asmeniu. Tokių nusikaltimų pavojus tikrai didelis“, – nurodė K.Žemaitėlio bylos įgaliotinis Markas Reichelis. M. Reichelis teigė, kad K.Žemaitėlio advokatas tikriausiai papasakos daugiau apie kaltinamąjį ir jo elgesį, kas galėtų sušvelninti kai kuriuos kaltinimus, ir paprašys mažesnės užstato sumos, kurią jo klientas galėtų sau leisti. 

Už teismo salės ribų K.Žemaitėlio advokatas atsisakė komentuoti bylą, tik pasakė, kad šiuo metu laukiami iš Lietuvos atvyksiantys tenisininko šeimos nariai. 

Vaikų prievartos prevencijos centro prezidentė ir generalinė direktorė Sheila Boxley sakė, kad tokiais atvejais, kaip šis, greičiausiai yra daugiau nei viena auka. Boxley sakė, kad ragina kitas potencialias aukas išsakyti savo nuomonę.

„Tai tikrai labai svarbu, kad visi vaikai ar vaikų tėvai kreiptųsi į teismą, jei žino ar įtaria tokį atvejį“, – sakė S. Boxley. – Taip pat siūlyčiau kitoms šeimų tėvams, kurios dirbo su tuo pačiu treneriu, pasikalbėti su savo vaikais ir paklausti jų, ar buvo kokių nors tokių dalykų, kurie galėjo būti netinkami“.

K.Žemaitėlis trejus metus priklausė Kalifornijos valstijos teniso komandai. „Nuo 2019 m. iki dabar jis treniruoja nepilnamečius tenisininkus“, – teigė leitenantas Rodas Grassmannas. K.Žemaitėlis privačias pamokas vaikams teikė Rio Del Oro sporto klube. Kol kas nežinoma su kiek nepilnamečių K.Žemaitėlis dirbo būdamas treneriu.

K. Žemaitėlis gimė ir augo Kaune, 2015–2018 m. žaidė JAV Kalifornijos valstijos vyrų teniso komandoje. Praeityje tenisninkas gynė Lietuvos garbę „Davis Cup“ teniso turnyre. 

Parengta pagal „Fox40“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?