EUROLYGA 2023

Lietuvos plaukimo pergalė: Rūta Meilutytė dalyvaus Europos čempionate Dėl traumos pirmenybes praleis D. Margevičius

Rugpjūčio 11-ąją Romoje startuos Europos plaukimo čempionatas. Į jį su nemažais lūkesčiais išvyko ir Lietuvos plaukimo rinktinė, kurios sudėtį papildė birželį pasaulio čempione tapusi Rūta Meilutytė.

Rūta Meilutytė.<br>D.Kibirkščio nuotr.
Rūta Meilutytė.<br>D.Kibirkščio nuotr.
Rūta Meilutytė<br>D.Umbraso nuotr.
Rūta Meilutytė<br>D.Umbraso nuotr.
R.Meilutytė<br>R. Danisevičiaus nuotr.
R.Meilutytė<br>R. Danisevičiaus nuotr.
S.Binevičius.<br>LTOK nuotr.
S.Binevičius.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-08-09 11:34, atnaujinta 2022-08-09 20:27

Lietuvos plaukimo federacijos vadovas Saulius Binevičius portalui lrytas.lt patvirtino, kad 25-erių kaunietė dalyvaus Italijos sostinėje vyksiančiose pirmenybėse

„R.Meilutytė yra išvykusi kartu su rinktine ir dalyvaus Europos čempionate. Plaukimo šeima labai džiaugiasi šia žinia“, – teigė federacijos prezidentas.

Vis dėlto džiaugsmą jo balse netrukus pakeitė atodūsis. Naujoji Lietuvos plaukimo galva patvirtino, kad šalies rinktinė neišvengė netekčių – dėl patirtos traumos Lietuvai atstovauti Europos čempionate negalės peteliške plaukiantis Deividas Margevičius.

„Vis dėlto dėl traumų turime ir netekčių. Čempionate nedalyvaus D.Margevičius, jis buvo labai svarbi rinktinės dalis. Dėl Deivido iškritimo iš rikiuotės kol kas nėra aišku kaip klostysis mūsų estafetinio plaukimo ateitis, viskas paaiškės tik vėliau“, – aiškino S.Binevičius.

Federacijos vadovas teigė, kad prieš Romoje vyksiantį Europos čempionatą geriausi Lietuvos plaukikai plušo Ispanijoje vykusioje stovykloje, tarp jų buvo ir vėliau prisijungusi R.Meilutytė.

„Sportininkai prieš čempiontą turėjo stovyklą Maljorkoje, vieni joje buvo nuo pradžių, kiti prisijungė kiek vėliau, tarp vėliau prisijungusių buvo ir R.Meilutytė bei Kotryna Teterevkova“, – S.Binevičius.

Iš viso Lietuvai Europos plaukimo čempionate atstovaus devyni sportininkai. Jų tarpe bus ir jaunoji šalies plaukimo žvaigždė Daniilas Pancarevas. 18-metis klaipėdietis vos tik pasibaigus Europos plaukimo čempionatui dalyvaus ir pasaulio jaunimo plaukimo pirmenybėse.

„Lūkesčiai – patys aukščiausi. Norime, kad sportininkai ir treneriai suprastų, jog šios varžybos tai yra jų darbo įvertinimas. Norime, kad būtų siekiama pagerinti asmeninius rekordus, taip būtų „sumušti“ ir Lietuvos rekordai, o tada galima galvoti ir apie aukštesnius tikslus.

Asmeniniai rekordai yra didžiausias pasiekimas, nuo jų ir priklausys sportininkų įvertinimas“, – lūkesčius prieš čempionatą apibendrino S.Binevičius.

Europos plaukimo čempionatas Romoje vyks rugpjūčio 11–21 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.