EUROLYGA 2023

Lietuvos beisbolininkams namų sienos nepadėjo patekti į Europos jaunimo čempionatą

Utenoje vykstančiame Europos beisbolo jaunimo U23 čempionato atrankos turnyre Lietuvos rinktinei nepavyko iškovoti kelialapio į finalą.

Lietuvos jaunieji beisbolininkai nepateko į čempionatą.<br>S. Čirbos nuotr.
Lietuvos jaunieji beisbolininkai nepateko į čempionatą.<br>S. Čirbos nuotr.
Lietuvos jaunieji beisbolininkai nepateko į čempionatą.<br>S. Čirbos nuotr.
Lietuvos jaunieji beisbolininkai nepateko į čempionatą.<br>S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2022, 5:56 PM

Varžybų šeimininkų viltis sudaužė pralaimėjimas Belgijos komandai. Tik pergalė galėjo išsaugoti viltis tęsti kovą dėl vienintelio kelialapio į Europos čempionato finalinį turnyrą, praneša Lietuvos beisbolo asociacija.

Rungtynės su belgais prasidėjo nesėkmingai ir po keturių kėlinukų lietuviai atsiliko 0:8. Penktame kėlinuke pavyko pelnyti net 6 taškus ir intriga atgijo. Tačiau Belgijos rinktinė išlaikė turėtą persvarą ir laimėjo rezultatu 15:7.

Lietuvos rinktinei po tašką pelnė septyni beisbolininkai: Vilius Paikovas, Napalis Paulius Grigas, Dovydas Zakaras, Domas Pauliukevičius, Martynas Sadzevičius, Nerijus Kelmelis ir Gytis Morkūnas.

„Europos čempionato atrankos turnyre tikėjomės daugiau. Tikėjomės rimčiau pakovoti dėl vietos finale ir tyliai pagalvodavom apie patekimą į Europos čempionatą. Deja, turnyras mums nesusiklostė. Turnyrą pradėjom netikėtu pralaimėjimu Lenkijai, po ko nuotaikos komandoje tapo gan niūrios. Pergalė prieš Izraelį truputį pakylėjo, bet to neužteko. Rungtynėse su Belgija, kur būtinai reikėjo pergalės, vėl pasikartojo tos pačios klaidos, kurios pakišo mums koją ir pirmose rungtynėse. Beliko tenkintis viena pergale turnyre. Didžiausia problema, kad neatsirado lyderių, kurie vestų visą komandą į priekį“, – Lietuvos rinktinės žaidimą apibendrino treneris Donatas Maciulevičius.

Lietuvos beisbolininkai per keturis turus iškovojo pergalę prieš Izraelį ir patyrė tris pralaimėjus Lenkijai, Šveicarijai ir Belgijai.

Kurios dvi komandos pateks į atrankos turnyro finalą ir kovos dėl kelialapio į Europos čempionatą, paaiškės po ketvirtadienį vyksiančio paskutinio turo. Jame Belgija susitiks su Lenkija, o Izraelis su Šveicarija. Atrankos turnyro finalas Utenoje vyks rugpjūčio 12 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.