EUROLYGA 2023

Jaunieji Lietuvos rankininkai Europoje užėmė 26-ąją vietą

Lietuvos vaikinų (iki 18 m.) rankinio rinktinė Europos pirmenybių antrosios pakopos turnyre pralaimėjo paskutiniąsias rungtynes. Lietuviai Tel Avive vykusiame turnyre užėmė ketvirtąją vietą, o tarp visose Europos pirmenybių pakopose rungtyniavusių komandų pasidalijo 26–28 vietas.

Jaunieji Lietuvos rankininkai pralaimėjo paskutinę pirmenybių dvikovą.<br>Rankinis.lt nuotr.
Jaunieji Lietuvos rankininkai pralaimėjo paskutinę pirmenybių dvikovą.<br>Rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2022, 11:06 PM

Trūko vieno įvarčio

Lietuvos rankininkai Tel Avivo turnyro rungtynėse dėl trečiosios vietos šeštadienį po permainingos kovos pripažino Graikijos rinktinės pranašumą 33:34 (15:16).

Lietuviai labai gerai pradėjo rungtynes ir pirmavo net 7:1, tačiau varžovai greitai priartėjo 8:7. Graikai dar prieš pertrauką persvėrė rezultatą ir nuo tada dažniausiai buvo priekyje. Lietuviai smarkiai neatsiliko ir ne kartą sugrąžino pusiausvyrą, bet paskutinį rungtynių įvartį, nulėmusį graikų pergalę prieš pat finalo sireną įmetė Sokratis Kalyvas.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai žaidė 12 įvarčių pelnęs Tomas Drakšas. Šis 18-metis klaipėdietis, kuris jau įsitvirtino „Dragūno“ pagrindinėje sudėtyje, tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju. Jis per penkerias rungtynes įmetė 48 įvarčius.

Lietuvos rankininkai Tel Avive žaidė penkerias rungtynes. Mūsiškiai grupės varžybas pradėjo dviem pergalėmis prieš Gruziją 34:29 ir Bulgariją 34:22, bet po to pralaimėjo paskutines grupės rungtynes Izraeliui 29:41, o atkrintamosiose varžybos nusileido Čekijai 27:37 ir Graikijai.

Nugalėjo Čekijos vaikinai

Turnyro nugalėtojais tapo Čekijos rankininkai. Jie finale įveikė šeimininkę Izraelio komandą 25:24 (12:13).

Čekai iškovojo kelialapį į 2023 metų pasaulio pirmenybes ir teisę kitai šios amžiaus grupės savo šalies rinktinei po dvejų metų žaisti stipriausioje pakopoje.

Europos rankinio pirmenybių antrojoje pakopoje rengiami trys atskiri turnyrai. Kitų dviejų turnyrų nugalėtojai paaiškės sekmadienį. Rygos turnyro finale susitiks Šveicarija ir Šiaurės Makedonija, Krajovos (Rumunija) turnyro finale – Ukraina ir Austrija. Šių rungtynių nugalėtojai taip pat iškovos kelialapius į pasaulio pirmenybes.

Iš viso abiejose 18-mečių vaikinų Europos pirmenybių pakopose žaidė 38 komandos.

Žaidė trys Lietuvos rinktinės

Šią vasarą oficialiose varžybose dalyvavo trys Lietuvos jaunųjų rankininkų rinktinės.

20-metės merginos varžėsi pasaulio pirmenybėse ir tarp 32 komandų užėmė 21-ąją vietą.

20-mečiai vaikinai kovojo Europos pirmenybių antrosios pakopos turnyre. Lietuviai nugalėjo tik Kosovo rankininkus ir pasidalijo 33–34 vietas tarp 35 šios amžiaus grupės varžybose dalyvavusių komandų.

Europos vaikinų ir merginų rankinio pirmenybės dviejose amžiaus grupėse kas antrus metus rengiamos dviejose pakopose. Stipriausioje pakopoje žaidžia 16 komandų. Kitos komandos rungtyniauja antrojoje pakopoje, kurios varžybos rengiamos dviejuose arba trijuose atskiruose turnyruose (turnyrų skaičių lemia užsiregistravusių komandų skaičius).

Pasaulio pirmenybės taip pat rengiamos dviejose amžiaus grupėse kas antrus metus.

Kas buvo stipriausi?

Šiais metais vyresniųjų merginų (iki 20 m.) pasaulio pirmenybių finale Norvegija nugalėjo Vengriją 31:29, o bronzos medalius laimėjo Nyderlandai.

Jaunesniųjų merginų (iki 18 m.) pasaulio pirmenybių finale Korėja įveikė Daniją 31:28, o trečiąją vietą užėmė Vengrija.

20-mečių vaikinų Europos pirmenybių finale Ispanija įveikė Portugaliją 37:35, o bronzos medaliais džiaugėsi Serbija.

18-mečių vaikinų Europos pirmenybės dar nesibaigė. Sekmadienį finale susitiks Ispanija ir Švedija, o dėl trečiosios vietos kovos Vengrija ir Vokietija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.