EUROLYGA 2023

Metų nokautas: britas sensacingai kojos smūgiu išjungė nenugalimą K. Usmaną ir atėmė iš jo čempiono vardą

Garsusis UFC kovotojas Kamaru Usmanas seknadienį buvo įsitikinęs, kad iškovos eilinę 16-ąją savo pergalę. Tiesa, kovotojui iš Nigerijos tai padaryti trurėjo būti nelengva, nes po atliktos rankos operacijos jis net devynis mėnesius nežengė į narvą. Pirmąją vietą UFC reitinge tarp visų svorio kategorijų užimantis kovotojas mūšyje dėl čempiono titulo pusvidutinio svorio kategorijoje (iki 77,1 kg) „UFC 278“ mišrių kovos menų (MMA) turnyre Solt Leik Sityje varžėsi su britu Leonu Edwardsu ir sensacingai krito – penktame rande, kai buvo likę kovoti vos vieną minutę, K.Usmanas buvo nokautuotas.

 K.Usmanas nebuvo pralaimėjęs MMA 20 kovų ir šįkart krito po nokauto.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 K.Usmanas nebuvo pralaimėjęs MMA 20 kovų ir šįkart krito po nokauto.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-21 10:46, atnaujinta 2022-08-21 10:50

Penkių raundų kovoje tiek vienas, tike ir kitas kovotojas kelis kartus turėjo šansą įveikti oponentą, tačiau galiausiai abu sportininkai atsistodavo ant kojų.

Kai jau galvota, kad laimėtoją lems teisėjų sprendimas, įvyko „sprogimas“: penkto raundo paskutinę minutę L.Edwardsas parodė, jog planuoja smūgiuoti dešine ranka, K.Usmanas patikėjo ir pasilenkė kairiau.

Tuomet iš karto sekė įspūdingas spyris kaire koja, po kurio K.Usmanas krito kaip pakirstas. Kova buvo iškart sustabdytą, neleidžiant L.Edwardsui pratęsti savo darbą parteryje.

35 metų 183 cm ūgio K. Usmanas UFC narve buvo laimėjęs iki tol visas 15 kovų. Įskaitant visus MMA turnyrus nigeriečio sąskaitoje buvo net 20 pergalių (9 nokautai) ir tik viena nesėkmė. Pastarąjį kartą K. Usmanas pralaimėjo 2013 metais, o paskui nuskynė 18 pergalių paeiliui.

Priešpaskutiniojoje savo akistatoje K. Usmanas pernai lapkritį palaužė amerikietį Colby Covingtoną ir penktą kartą apgynė čempiono diržą. Jis Nigerijos atstovui priklausė nuo 2019-ųjų kovo, kai buvo nugalėtas kitas JAV sportininkas Tyronas Woodley.

K. Usmanas su L. Edwardsu grūmėsi antra kartą. Pirmąsyk, 2015 metais, Nigerijos kovotojas triumfavo vieningu teisėjų sprendimu.

Įdomus faktas, kad K. Usmaną neseniai išmušė iš vėžių bei sunervino JAV antidopingo agentūros USADA atstovų vizitas jo namuose. Kontrolieriai žymų kovotoją pažadino penktą valandą ryto.

30-metis 188 cm Jamaikoje gimęs ir Didžiosios Britanijos pilietybę turintis L. Edwardsas pusvidutinio svorio kategorijos reitinge rikiuojasi antras, tačiau po šios kovos užims pirmąją poziciją.

Po pralaimėjimo K. Usmanui jis šventė devynias pergales iš eilės. Britas MMA varžybose iki sekmadienio laimėjo 19 kovų (6 nokautais), trissyk suklupo. L.Edwardsas dėl titulo varžėsi pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.