EUROLYGA 2023

Ukrainos rankinio čempionai debiutavo Vokietijos lygoje

Zaporižės „Motor“ rankininkai paskutinę vasaros dieną žaidė pirmąsias Vokietijos antrosios bundeslygos rungtynes. Daugkartinių Ukrainos čempionų debiutas kitos šalies pirmenybėse nebuvo sėkmingas – Gintaro Savukyno treniruojama komanda trečiadienį savo aikštėje 28:33 pralaimėjo Dormageno „Bayer“ komandai.

G.Savukyno auklėtiniai žaidžia Vokietijoje.<br>Klubo nuotr.
G.Savukyno auklėtiniai žaidžia Vokietijoje.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-31 22:46, atnaujinta 2022-08-31 22:49

„Motor“ varžovus priėmė Diuseldorfe, kur žais visą sezoną. Kol kas Zaporižės komandai negali padėti traumą besigydantis Jonas Truchanovičius. Manoma, kad jis į aikštę grįš ne anksčiau nei spalio mėnesį.

Dėl karo nutrūkus Ukrainos sporto varžyboms, „Motor“ klubas kreipėsi į Vokietijos rankinio vadovus, kad būtų priimtas į šios šalies antrąją bundeslygą.

Vokiečiai ištiesė pagalbos ranką. Prie pat fronto linijos esančio Zaporižės miesto klubas įsikūrė Diuseldorfo mieste ir buvo pakviestas į antrąją bundeslygą.

„Motor“ šį sezoną taip pat dalyvaus Europos lygos varžybose – antrajame pagal rangą Europos rankinio federacijos (EHF) klubų turnyre.

Zaporižės komanda praėjusius devynis sezonus žaidė Čempionų lygoje. „Motor“ vadovai ir šiais metais pateikė prašymą gauti Čempionų lygos vardinį kvietimą, bet EHF šio prašymo nepatenkino.

Vokietijos antrojoje bundeslygoje šį sezoną žais dar trys lietuviai. Iš pirmosios bundeslygos iškritusiam „N-Lübbecke“ atstovauja Benas Petreikis, Drezdeno „Elbflorenz“ – Mindaugas Dumčius, „Grosswallstadt“ – Povilas Babarskas. Šios komandos pirmojo turo rungtynes žais savaitgalį.

Vienas lietuvis ruošiasi pirmosios bundeslygos kovoms. Stipriausioje pasaulio nacionalinėje lygoje rungtyniaus Aidenas Malašinskas, kuris šiais metais perėjo iš „Motor“ į „Melsungen“ klubą.

A.Malašinskas bundeslygoje debiutuos šeštadienį, kai Melzungeno komanda išvykoje žais pirmojo turo rungtynes su Manheimo „Rhein-Neckar Löwen“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.