EUROLYGA 2023

Jaunimo užduotis Europos čempionate – nustebinti save ir varžovus bei nudžiuginti gerbėjus

„Nuotaikos labai geros, visa komanda kovingai nusiteikusi“, – nusišypsojo jaunoji irkluotoja Martyna Kazlauskaitė prieš rytoj Hazevinkelyje (Belgija) prasidėsiantį Europos jaunimo irklavimo čempionatą.

 Lietuvos jaunimas startuoja Europos irklavimo čempionate.
 Lietuvos jaunimas startuoja Europos irklavimo čempionate.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 12:12 PM

Rugsėjo 3–4 dienomis vyksiančiose pirmenybėse startuos penkios Lietuvos įgulos: Europos čempionų titulą gins pavienę dvivietę irkluojantys broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai, vaikinų porine dviviete varžysis Martynas Vaitkevičius ir Benas Paunksnis, porinę keturvietę irkluos Domantas Maročka, Saulius Aušbikavičius, Virgilijus Prušinskas ir Arnedas Kelmelis, pavienę keturvietę – Deimantas Romeris, Benas Volkovas, Valdas Venckus, Jonas Šaparavičius, o merginų porinių keturviečių lenktynėse dalyvaus naujai suformuota įgula – Raminta Morkūnaitė, Ūla Jonušaitė, M.Kazlauskaitė ir Saulė Kryževičiūtė.

„Taip, įgula nauja, todėl prireikė laiko vienai prie kitos priprasti, – sakė M.Kazlauskaitė, šiais metais pasaulio jaunimo čempionate su Kamile Kralikaite iškovojusi sidabro medalį pavienių dviviečių valčių klasėje, o pernai Europoje su Dovile Rimkute pasipuošusi bronzos medaliu. – Paskutinės treniruotės buvo geresnės, todėl suteikė daugiau pasitikėjimo įgulai. Kartu valtyje sėdime tik dvi savaites, todėl pasiruošimą vertinu teigiamai. Per trumpą laiką pasiekėme maksimaliai, kiek galėjome. Įgulą galima vadinti jauna, su perspektyva ateičiai. Ūla su Saule tik kitais metais įkops į jaunimo amžiaus grupę, tad gera pradžia joms šiais metais sudalyvauti Europos U23 čempionate“.

M.Kazlauskaitė pasakojo, kad per tas dvi pasirengimo savaites teko darbuotis su dviem treneriais. „Vieną savaitę dirbome su Tomu Valčiuku, kuris akcentavo rankų išvedimą. Antrą savaitę mus treniravo Karolis Sunklodas, kuris skyrė daug dėmesio „susiirklavimui“ ir greitam kojų darbui per vandenį, – sakė irkluotoja. – Esame nauja komanda, todėl nežinome kaip atrodome tarp kitų šalių įgulų. Sunku nuspėti kaip mums seksis, bet, kaip ir minėjau anksčiau, nuotaikos geros – tikslai irgi aukšti. Sieksime geriausio rezultato“.

Vaikinų porinė keturvietė, pasaulio čempionate užėmusi šeštą vietą, Belgijoje startuos kiek pakitusios sudėties. Įguloje Povilą Juškevičių pakeitė V.Prušinskas.

P.Juškevičius sėdo į suaugusiųjų pavienę keturvietę, kuri jau pradėjo pasirengimą rugsėjo 18–25 dienomis Čekijoje vykstančioms pasaulio pirmenybėms. Beje, dėl tos pačios priežasties šįkart su jaunimo rinktine nevyko ir D.Rimkutė, o K.Kralikaitė privalėjo grįžti į JAV tęsti studijų.

„Įguloje be Povilo praradome jėgą, kurią reikia kompensuoti visai komandai, – teigė porinės keturvietės narys S.Aušbikavičius. – Treniruočių procese teko skirti daugiau dėmesio susiirklavimui iš naujo, atrasti vietą naujam įgulos nariui. Tačiau tai neužtruko taip ilgai kaip suformuoti visiškai naują įgulą. Treniruotėse akcentavome komandinį darbą, protingą jėgų išnaudojimą, kad būtų ne tik pastangos, bet ir rezultatas“.

Jaunimo rinktinės komandos vadovas Karolis Sunklodas, paklaustas apie lūkesčius, buvo atviras: „Nustebinti save ir varžovus bei nudžiuginti Lietuvoje likusius gerbėjus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.