EUROLYGA 2023

Istorinis įvykis – „Hockey Punks“ debiutuoja OHL Baltijos ledo ritulio lygoje

Ketvirtadienį Vilniuje Lietuvos ledo ritulio čempionai Vilniaus „7bet – Hockey Punks“ pradeda kovas naujai įkurtoje OHL Baltijos ledo ritulio lygoje. Vilniečių varžovai – Latvijos sostinės Rygos „Prizma“ komanda.

 Istorinis įvykis – „Hockey Punks“ debiutuoja OHL Baltijos ledo ritulio lygoje<br> Klubo nuotr.
 Istorinis įvykis – „Hockey Punks“ debiutuoja OHL Baltijos ledo ritulio lygoje<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-08 11:21, atnaujinta 2022-10-11 11:46

Naujas puslapis Lietuvos klubų ledo ritulio istorijoje

2011–2012 m. sezone Elektrėnų „Energijos“ komanda paskutinį sykį varžėsi atvirose Latvijos pirmenybėse. Lietuvos atstovai per 36-ias rungtynes iškovojo 14 pergalių ir dešimties komandų turnyre užėmė šeštąją vietą.

Tą sezoną vienas „Energijos“ komandos lyderių buvęs o dabar „pankų“ klubo vadovas Šarūnas Kuliešius prisimena kaip nemalonų.

„Latvių klubai nebenorėjo išvykos rungtynių žaisti Elektrėnuose, todėl teko mums visą sezoną žaisti Latvijoje. Tai ir buvo viena priežasčių, kodėl galų gale pasitraukėme iš tų pirmenybių.

Tačiau dabar – visai kita istorija. Kaimynai supranta, kad ir mums reikia rodyti ledo ritulį mūsų žiūrovams ir dabar tai jau yra bendra lyga – ne atviras Latvijos čempionatas“.

Šį sezoną OHL Optibet Baltijos ledo ritulio lygoje devynių komandų turnyre varžysis šešios Latvijos ir trys Lietuvos komandos. Iš Lietuvos kartu su „7bet – Hockey Punks“ dar žais Elektrėnų „Airwell Energija“ ir „Kaunas City“ atstovai.

Tarpe Latvijos komandų išsiskiria legendinis Rygos „Dinamo“ pavadinimas. „Dinamo“ prasidėjus karui pasitraukė iš Rusijos Kontinentinės ledo ritulio lygos ir klubo vadovai nepavykus susitarti dėl dalyvavimo Skandinavijos šalių aukščiausiose lygose nusprendė tęsti veiklą ir susimažinus biudžetą mėginti iškovoti OHL čempionato titulą.

„Kalbant apie sportinę pusę – tai didelis iššūkis Lietuvos klubams. Suprantame, kad esame daugiau nei dešimt laiptelių žemiau už latvius tarptautiniame reitinge ir mėginsime kabintis į juos, kelti savo meistriškumą. Vertinu šį sezoną kaip pereinamąjį laikotarpį nuo pusiau mėgėjiško požiūrio prie pilnai profesionalaus. Turėjome nemažai namų darbų atlikti ir reikia pasakyti, kad ne visi pavyko. Ant ledo atsistojome tik prieš dvi savaites tuo tarpu kai ir taip stipresni latviai čiuožia nuo liepos. Todėl sezono pradžioje norėdami po rungtynių eiti aukštai iškėlę galvas turime kovoti ir atiduoti daugiau nei 100 proc. savęs“, – sako „7bet-Hockey Punks“ vadovas.

Vakar pirmenybėse debiutavusi „Kaunas City“ ekipa namuose rezultatu 1:5 nusileido vienai iš pagal prognozes pirmenybių vidutiniokų HS „Riga“ komandai. Ar nustebino toks rezultatas?

„Ne, visiškai nenustebino. Manau, pirmenybių starte bus sunku visiems Lietuvos klubams. Vieninteliai kauniečiai turėjo normalias sąlygas ruoštis ant ledo jau nuo rugpjūčio pradžios, o mes ir Elektrėnų komanda tiesiog neturėjome aikštelės treniruotėms, nes arenose nebuvo ledo. Mums tik kiek labiau pasisekė, nes galėjome pradėti judėti mažesnių aikštės matmenų „Akropolio“ lede, bet tai irgi ne sprendimas ruošiantis kovoti su latvių kalibro komandomis.

Visgi komandoje turime ne tik jaunų, bet ir patyrusių žaidėjų ir siūlyčiau nelaidoti mūsų šiandienos rungtynėse anksčiau laiko. Tikimės žiūrovų palaikymo ir kovos dėl pergalės“, – tikina Š.Kuliešius.

Rungtynių pradžia „Pramogų arenoje“ – 19 val. 30 min. Bilietus įsigyti Galima www.hockeypunks.lt arba arenos kasoje prieš rungtynes. Siekiant išvengti stovėjimo eilėse organizatoriai rekomenduoja atvykti anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.