EUROLYGA 2023

Rankinio klubai pradeda Baltijos ir Lietuvos lygų varžybas: turnyrų sistema pasikeitė

Paskutinį rugsėjo savaitgalį prasidės Baltijos vyrų rankinio lygos varžybos. Pirmosios Lietuvos vyrų ir moterų rankinio lygų rungtynės numatomos spalio pradžioje.

Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Klaipėdos klubas iškrito iš Europos turnyro. <br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 11:20 AM

Rankininkai pirmąsias Baltijos vyrų rankinio lygos rungtynes žais rugsėjo 24 dieną. Regioninis turnyras naują sezoną pasitinka pasikeitęs – jame žais mažiau komandų ir vyks mažiau rungtynių.

Prie Baltijos lygos starto linijos išsirikiavo dvylika ekipų, kurios pirmajame etape suskirstytos į dvi grupes.

Lietuvai trijų šalių turnyre atstovaus Vilniaus „Šviesa“, Kauno „Granitas“, Klaipėdos „Dragūnas“ ir Vilniaus „Amber“, Estijai – Baltijos lygos čempionės vardą ginanti „Viljandi“, Pylvos „Serviti“, „Tallinn“, Talino „Tallas“ ir „Tapa“, Latvijai – Duobelės „Tenax“, „Ogre“ ir Rygos ASK.

Dalyvių sąraše buvo ir Alytaus „Varsa“. Tačiau prieš dvi savaites Alytaus klubo vadovai pranešė, kad dėl finansinių priežasčių Baltijos lygoje nežais.

Palyginti su praėjusiu sezonu, kuriame žaidė 13 klubų, įvyko dar kelios permainos. Baltijos lygoje nerungtyniaus „Vilnius“, Kehros „Horizon“ (Estija) ir Ludzos „Latgols“ (Latvija), tačiau turnyre debiutuos arba į jį grįš „Tallinn“, Rygos ASK ir Vilniaus „Amber“.

Vis dėlto didžiausia permaina – varžybų sistema. Jei praėjusį sezoną visos 13 komandų žaidė dviem ratais, tai šį sezoną komandos padalintos į dvi grupes, todėl rungtynių bus gerokai mažiau.

A grupėje kovos „Granitas“, „Dragūnas“, „Viljandi“, „Tallas“, „Ogre“ ir ASK, B grupėje – „Šviesa“, „Amber“, „Serviti“, „Tallinn“, „Tapa“ ir „Tenax“.

Po keturias geriausias grupių komandas pateks į ketvirtfinalį, po to vyks finalo ketverto turnyras, kuris numatomas balandžio 15–16 dienomis.

Šį sezoną pasikeitė ir Lietuvos vyrų rankinio varžybų sistema. Jei pernai stipriausi šalies klubai startavo tik Baltijos lygoje, o į Lietuvos pirmenybes įsiliejo pavasarį per atkrintamąsias varžybas, tai šį sezoną grįžtama prie anksčiau buvusios sistemos.

Varžytis Lietuvos lygoje turėtų septynios komandos: Vilniaus „Šviesa“, Kauno „Granitas“, Klaipėdos „Dragūnas“, Alytaus „Varsa“, Vilniaus „Amber“, „Vilnius“ ir Panevėžio „Grifas“. Pirmosios rungtynės numatomos spalio 1 dieną.

Spalio pirmąjį savaitgalį taip pat planuojamas Lietuvos vyrų pirmosios lygos startas. Šio turnyro dalyvių sąraše yra „Šiauliai“, „Molėtai“, „Utena“, Klaipėdos „Dragūnas-2“, Šalčininkų „Sokol“, Varėnos „Ūla“ ir Kauno rajono Sporto mokykla.

Lietuvos moterų rankinio lygos sezonui šį rudenį ruošiasi Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Eglė“, „Garliava“, Vilniaus „Tauras“, Klaipėdos „Viesulas“, „Molėtai“ ir Lietuvos jaunių rinktinė.

Europos turnyruose šį sezoną dalyvauja trys Lietuvos vyrų klubai. Jie žaidžia trečiajame pagal rangą Europos taurės turnyre.

„Dragūno“ rankininkai europinį pasirodymą jau baigė. Klaipėdos komanda pirmajame etape pralaimėjo Pančevo „Dinamo“ ekipai iš Serbijos.

„Šviesa“ ir „Granitas“ pralaido pirmąjį etapą. Antrajame etape „Šviesa“ susitiks su Diferdanžo „Red Boys“ iš Liuksemburgo, „Granitas“ – su Stambulo „Beşiktaş“ iš Turkijos.

Rungtynės vyks spalio 29 ir lapkričio 5 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.