EUROLYGA 2023

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas pareiškė, jog sportininkai turi jaustis pagerbti, galėdami kariauti prieš Ukrainą D. Gudzinevičiūtė pažadėjo imtis veiksmų

Rusijos olimpinio komiteto (ROC) prezidentas Stanislavas Pozdniakovas pareiškė, jog šalies sportininkai turėtų jaustis pagerbti kariaudami prieš Ukrainą.

 Stanislavas Pozdniakovas<br> AP/Scanpix nuotr.
 Stanislavas Pozdniakovas<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 9:59 PM, atnaujinta Sep 23, 2022, 10:19 PM

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė dalinę mobilizaciją šalyje, dėl kurios buvo pašaukti tarnauti 300 tūkst. rezervistų.

Rusai masiškai pradėjo ieškoti būdų, kaip pasprukti iš šalies, o tuo tarpu ROC prezidentas S.Pozdiankovas pareiškė, kad žmonės bei sportininkai turi jaustis pagerbti, turėdami galimybę kariauti už savo šalį.

„Žiūrėdami iš ROC pusės, mes, kaip šalies piliečiai, tarnavimą savo gimtajai šaliai matome kaip gerbtiną pareigą kiekvienam piliečiui, įskaitant ir nacionalinių komandų sportininkus“, – kalbėdamas su TASS teigė S.Pozdniakovas.

Nepaisant rusų vykdomo karo Ukrainoje, ROC prezidentas viliasi, jog rusai galės sugrįžti į olimpines žaidynes.

„Pagrindinis ir pageidaujamas scenarijus yra Rusijos sportininkų sugrįžimas į tarptautines varžybas 2024 ir 2026 metų olimpinėse žaidynėse.

ROC daro viską, kas priklauso nuo mūsų, kad būtų panaikintos sankcijos Rusijos sportininkams“, – savo svajones pasakojo S.Pozdniakovas.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) paskelbė, jog požiūris į Rusiją ir Baltarusiją nesikeičia.

„IOC rekomendacijos tarptautinėms federacijoms dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo varžybose lieka galioti“, – reaguodami į S.Pozdniakovo žodžius paskelbė IOC.

Į ROC prezidento žodžius sureagavo ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje D.Gudzinevičiūtė pareiškė, jog pati sieks S.Pozdniakovą pašalinti iš olimpinės bendruomenės.

„Pasakysiu trumpai. Man pikta, apmaudu ir gėda, kad tiek metų su šiuo asmeniu buvome kolegos. Karas parodė tikruosius veidus.

Antradienį vykstu į Europos olimpinių komitetų asociacijos Vykdomojo komiteto posėdį Graikijoje. Kreipsiuosi į kolegas, ką galime kartu padaryti, kad jo olimpinėje bendruomenėje neliktų.“, – rašė LTOK prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.