EUROLYGA 2023

„Energija“ pristabdė Rygos „Dinamo“ puolimą, bet įtikinama pergale džiaugėsi galingi latviai

Šeštadienį pirmą kartą šiame sezone Lietuvoje rungtynes sužaidė legendinė Rygos „Dinamo“, kuri mūsų šalyje žaidė Optibet ledo ritulio lygos (OHL) rungtynes.

„Energija“ praleido penkis įvarčius.<br> hockey.lt nuotr.
„Energija“ praleido penkis įvarčius.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-24 21:33

Elektrėnų ledo rūmuose vykusiose rungtynėse „Airwell Energija“ prieš garsųjį Latvijos klubą patyrė pralaimėjimą 0:5.

Du iš šių įvarčių krito jau paskutinę susitikimo minutę.

Pirmajame kėlinyje „Airwell Energija“ sugebėjo sėkmingai stabdyti varžovų atakas, o ne kartą ir patys elektrėniškiai kūrė pavojų prie „Dinamo“ vartų. Visgi, jau pačioje kėlinio pabaigoje, žaisdami daugumoje Rygos klubo atstovai pelnė pirmąjį susitikimo įvartį. Komandos draugo aštrų perdavimą uždarė Reinis Martinšas Lejniekas (19:47, rez. perd. Reinis Demiteris, Georgijus Pujacas).

Antrajame kėlinyje Rygos „Dinamo“ padvigubino savo pranašumą po Kristianio Zeltčio (24:05, rez. perd. Rūdolfas Gustas Lazdinis) įvarčio, o įpusėjus rungtynėms Emilis Ezitis realizavo dar vieną daugumą po „Airwell Energijos“ nuobaudos (30:09, rez. perd. Maris Jasas, Aleksandras Galkinas).

Savųjų progų „Airwell Energija“ turėjo ir trečiajame kėlinyje, bet elektrėniškių atakų užbaigimui trūko tikslumo, o paskutinę susitikimo minutę „Dinamo“ dar dviem įvarčiais padidino savo pranašumą iki penkių. Dvidešimties sekundžių atkarpoje įvarčiais pasižymėjo Dominikas Marcinkevičas (59:07, rez. perd. Didzis Jansonas, A. Galkinas) ir Juris Zieminis (59:27).

„Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas po rungtynių pasidžiaugė savo komandos tobulėjimu bei pripažino, jog paskutinius įvarčius varžovai pelnė dėl per didelio jo auklėtinių noro pasižymėti rungtynėse.

„Vaizdas neblogas, mes po truputį augume ir tobulėjame. Žinoma mums dar trūksta patirties ir žaidimo jautimo, nes čiuožiame tik porą savaičių. Visgi, atsiranda braižas, žaidėjai pradeda suprasti ko iš jų reikalaujama ir nors dar yra taisytinų dalykų, bendras vaizdas po truputį darosi vis geresnis. Rungtynių pabaigoje praleidome porą įvarčių, kai visi jau galvojo kaip įmušti įvartį, bet dėl to nieko baisaus nematau“, – apie komandos pasirodymą kalbėjo A. Aleinikovas.

„Dinamo“ žaidėjo Kristiano Zelčio teigimu, komandai susitikimą kiek apsunkino ilga kelionė iš Rygos, o rytoj jis tikisi, jog rygiečiams pavyks dažniau realizuoti savo progas.

„Čia atvykome po penkių valandų kelionės, tad mūsų kojos buvo kiek pavargusios po ilgo laikotarpio autobuse. Visgi, iškovojome pergalę ir nors galėjome įmušti daugiau, 5:0 yra geras rezultatas prieš laukiantį antrą susitikimą rytoj. Žaidėme neblogai, tačiau kartais nesugebėjome pasiųsti ritulio į vartus. Manau, kad rytoj prisitaikysime ir pasižymėsime dar dažniau“, – po rungtynių pasisakė K. Zeltis.

Sekmadienį 13 val. šios komandos Elektrėnuose žais antrąsias tarpusavio rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.