EUROLYGA 2023

Kremliui artimą veikėją prezidentu išrinkusios bokso federacijos iškasė sporto šakai duobę: liks be olimpinių žaidynių

Tarptautinė bokso asociacija (IBA) sekmadienį Jerevane surengtame neeiliniame kongrese balsavo už tai, kad nebūtų rengiami nauji prezidento rinkimai, o tai reiškia, kad IBA vadovu išlieka rusas Umaras Kremliovas.

 Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Umaras Kremliovas laikosi įsikibęs posto.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 4:10 PM

Kremliui ne tik dėl pavardės artimas 39-erių rusas IBA vadovu buvo išrinktas virtualiame kongrese 2020 metų gruodžio 12 dieną, kai gavo 57,3 proc. balsų.

Reaguodamas į IBA veiksmus Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC paskelbė naują įspėjimą, kad boksas neteks vietos olimpinėse programoje.

IOC pareiškė esantis „labai susirūpinęs“ po to, kai IBA neeiliniame kongrese nubalsavo prieš naujų prezidento rinkimų rengimą, o vadovu paliko Rusijos atstovą Umarą Kremliovą.

Olandų kandidato Boriso van der Vorsto viltys mesti iššūkį U.Kremliovui žlugo, nes 106 nacionalinės federacijos nusprendė, kad rinkimai neturėtų būti kartojami, 36 balsavo už tokį žingsnį, o keturios susilaikė.

Neeilinis kongresas buvo surengtas, nes B.van der Vorstas sėkmingai apskundė Sporto arbitražo teismui IBA Bokso nepriklausomo sąžiningumo skyriaus sprendimą neleisti jam kandidatuoti ankstesniame neeiliniame kongrese Stambule.

„IOC yra labai susirūpinęs dėl neeilinio Tarptautinės bokso asociacijos kongreso, – sakoma pranešime – Be to, kad nebuvo naujų rinkimų, nerimą kelia tai, jog pripažinta Ukrainos nacionalinė bokso federacija buvo laikinai nušalinta prieš pat IBA kongresą dėl ginčytinų priežasčių.“

Ukrainos bokso federacija (FBU) penktadienį vykusiame IBA direktorių tarybos posėdyje buvo sustabdyta dėl „vyriausybės kišimosi“ kilus ginčui dėl vadovavimo.

Dramatiškas ir karštas neeilinis kongresas buvo atidėtas valandai dėl techninių problemų.

Pirminės registracijos metu buvo 97 nacionalinės federacijos tiesiogiai ir 30 internetu.

Kai buvo išspręstos problemos, susijusios su elektros energijos tiekimu, buvo užregistruotos 99 nacionalinės federacijos tiesiogiai ir 52 – internetu, t.y. 24 daugiau.

Po bandomojo balsavimo nacionalinių federacijų, turinčių teisę balsuoti, skaičius dar padidėjo iki 152.

Kongreso sprendimas neleisti olandui mesti iššūkį U.Kremliovui kelia naujų abejonių dėl bokso pastangų išsaugoti savo vietą 2028 m. Los Andželo olimpinėse žaidynėse po daugybės Tarptautinio olimpinio komiteto įspėjimų dėl IBA valdymo.

„Po šių nerimą keliančių įvykių IOC Vykdomasis komitetas turės visapusiškai peržiūrėti situaciją kitame posėdyje“, – teigė IOC.

Po ankstesnių IOC sprendimų IBA buvo pašalinta iš 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių programos, o atranka sustabdyta.

Boksas taip pat nebuvo įtrauktas į 2028 m. olimpinių žaidynių programą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.