EUROLYGA 2023

Rusija atšaukė bet kokias treniruočių stovyklas užsienyje – nespėjusiems pabėgti sportininkams gresia kareivinės

Rusijos sporto ministerija įpareigojo nacionalines sporto šakų federacijas sustabdyti treniruočių stovyklas užsienyje ir Rusijos rinktinių dalyvavimą varžybose už šalies ribų.

 Rusams vis mažėja galimybių pabėgti nuo mobilizacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusams vis mažėja galimybių pabėgti nuo mobilizacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Protestai Rusijoje dėl dalinės mobilizacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Protestai Rusijoje dėl dalinės mobilizacijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kirgizai sutiko žais su rusais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Kirgizai sutiko žais su rusais.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos ir Suomijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos ir Suomijos pasienis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 25, 2022, 12:46 PM

Įsakymas yra susijęs su prezidento Vladimiro Putino vykdomu karinių rezervų mobilizavimu karui Ukrainoje.

Oficialiai tai galioja treniruočių stovykloms ir varžyboms, kurioms Sporto ministerija finansavo kelionę.

Todėl Rusijos futbolo sąjungos (RFU) laikinai einantis generalinio sekretoriaus pareigas Maksimas Mitrofanovas valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad būsimoms vyrų rinktinės rungtynėms ir kitai veiklai įtakos neturės, nes jos yra finansuojamos savo lėšomis.

Šeštadienį Biškeke Rusija sužaidė lygiosiomis 1:1 su Kirgizija ir tai buvo pirmasis mačas nuo karo prieš Ukrainą, kai rusams taikomos sakcijos.

Lapkričio mėnesį planuojamos kitos draugiškos rungtynės su Iranu bei Bosnija ir Hercegovina, tačiau bosnių sporto žvaigždės tam priešinasi.

Sprendimas atsisakyti užsienio treniruočių stovyklų susijęs su didele skrydžių iš Rusijos paklausa paskelbus, kad bus šaukiama 300 tūkst. atsargos karių.

Tūkstančiai žmonių siekia pabėgti iš Rusijos bijodami, kad jiems gali būti įsakyta kautis, arba priimtas dekretas, neleidžiantis kariui tinkamo amžiaus vyrams išvykti iš Rusijos.

Nors užsienio treniruočių stovyklų sustabdymą valdžia pateikia kaip priemonę Rusijos sporto pramonei stiprinti, tai gali būti bandymas užkirsti kelią sportininkų bėgimui iš šalies.

„Mūsų šalis turi reikiamų išteklių rinktinių treniruotėms organizuoti, – sakė sporto ministras Olegas Matycinas. – Dabartinį sprendimąadiktuoja bendras kursas stiprinti nacionalinę sporto industriją bei sporto ir ekonominio suvereniteto formavimąsi.

Treniruočių stovyklos tvarkaraštį ruošiame kartu su Rusijos sporto federacijomis, su jomis nuolat bendradarbiaujame darbe.“

Kaip rekomendavo Tarptautinis olimpinis komitetas, Rusijos sportininkams ir nacionalinėms komandoms iš esmės uždrausta varžytis tarptautiniu mastu, tačiau jie galėjo rungtyniauti arba surengti treniruočių stovyklas su sąjungininkais, įskaitant Baltarusiją, Kiniją, Kirgiziją ir Armėniją.

Tarptautinė dziudo federacija buvo viena iš nedaugelio, leidusių Rusijos sportininkams varžytis kaip neutraliems, tačiau šią savaitę atšaukė šį sprendimą ir prieš spalį vyksiantį pasaulio čempionatą jiems visiškai uždraudė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.