EUROLYGA 2023

Vilniaus vandensvydininkai – Šiaurės Europos šalių vicečempionai: nusileido tik švedams

Savaitgalį Stokholme (Švedija) finišavusiame Šiaurės Europos šalių klubų vandensvydžio čempionate „Vilniaus“ komanda iškovojo sidabro medalius.

 Vilniečiai buvo antri.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniečiai buvo antri.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniečiai buvo antri.<br> Organizatorių nuotr.
 Vilniečiai buvo antri.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 2:47 PM

Vilniaus klubas į šį turnyrą sugrįžo po 20 metų pertraukos. Geriausias pasiekimas iki šiol buvo trečioji vieta 2002 metų turnyre taip pat Stokholme.

Turnyrą Stokholme Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuko auklėtiniai pradėjo A grupėje. Pirmajame mače Vilniaus klubas 22:6 (4:1, 7:1, 5:3, 6:1)sutriuškino Helsinkio „Kuhat“ (Suomija) ekipą, antrajame 17:11 (3:5, 5:3, 5:0, 4:3) pranoko Švedijos vicečempionę Stokholmo „Hellas“ komandą, o trečiajame 10:7 (3:3, 2:0, 4:2, 1:2) palaužė Suomijos čempioną Turku „Turun Uimarit“ klubą.

Užėmusi pirmąją vietą grupėje, Lietuvos sostinės komanda žengė į čempionato finalą.

Lemiamoje akistatoje dėl aukso „Vilniaus“ ekipa po atkaklios kovos 9:13 (1:1, 3:7, 3:3, 2:2) pralaimėjo Švedijos čempionei Stokholmo SPIF komandai.

Finale lemiamas buvo antrasis kėlinys. Jį šeimininkai laimėjo keturių įvarčių persvarą bei vėliau šį pranašumą išsaugojo iki rungtynių pabaigos.

Vilniaus klubui finale po du įvarčius pelnė Aleksejus Kuzmenka, Nemanja Miličius, Aleksandras Ozga, po vieną – Karolis Blaževičius, Patrykas Pašukas bei Dariušas Tomaševskis.

Vienas Vilniaus komandos lyderių ir ekipos kapitonas K. Blaževičius teigiamai įvertino vilniečių pasirodymą.

„Žaidėme vieningai ir disciplinuotai, tačiau vis tiek yra momentų, kuriems verta skirti daugiau dėmesio“, – sakė jis.

Vandensvydininkui labiausiai įsiminė rungtynės dėl pirmosios vietos grupėje su Suomijos čempione Turku „Turun Uimarit“ komanda.

„Nuo pat rungtynių pradžios jautėme didelį spaudimą, niekas nesisekė, o mūsų komandos lyderis klaidingai buvo nubaustas raudona kortele antrojo kėlinio pradžioje. Mes nenuleidome rankų, tai mus tarsi dar labiau motyvavo ir gerai vedami mūsu komandos trenerio, išnaudojome savo pranašumą – plaukimo greitį. Tai leido įgyti keleto įvarčių pranašumą. Išlaikėme šaltas galvas ir sėkmingai užbaigėme rungtynes. Buvo išties džiugu“, – mintimis dalinosi K. Blaževičius.

Žaidėjo teigimu, finale abiejų komandų jėgos buvo lygios.

„Paprasčiausiai pritrūko sėkmės. Rungtynių rezultatą lėmė mažos detalės, kuomet po mūsų klaidų padarytų puolime buvome nubausti kontratakomis. Pasivyti buvo sunku, ypač kai varžovų komandai atstovavo didelį patirties bagažą turintys žaidėjai iš tokių vandensvydžio „grandų“ šalių kaip Graikija, Serbija ir Ispanija“, – sakė K. Blaževičius.

Gruodžio mėnesį startuos penktasis Šiaurės Europos šalių vandensvydžio lygos turnyras. Jame taip pat dalyvaus Lenkijos, Slovakijos, Čekijos, Belgijos ir Anglijos komandos. Planuojama, kad pirmo turo vienos iš grupių varžybos bus surengtos Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.