EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ namuose priims legendinį Rygos „Dinamo“

Ketvirtadienį Vilniuje „7bet – Hockey Punks“ OHL Baltijos ledo ritulio lygos pirmenybėse susitinka su žinomiausia Baltijos šalių ledo ritulio organizacija – Rygos „Dinamo“ komanda.

 „Hockey Punks“ namuose priims legendinį Rygos „Dinamo“<br> hockeypunks.lt nuotr.
 „Hockey Punks“ namuose priims legendinį Rygos „Dinamo“<br> hockeypunks.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-06 13:06

Praėjusiame sezone rygiečiams pasitraukus dėl karo iš Rusijos Kontinentinės ledo ritulio lygos pirmenybių, šią vasarą „Dinamo“ klubo vadovų buvo priimtas sprendimas prisijungti prie bendrų Lietuvos ir Latvijos pirmenybių. Prieš tai nesėkmingai mėginta susitarti dėl dalyvavimo Suomijos aukčiausios lygos čempionate. Beje, tokį patį atsakymą iš Liiga atstovų išgirdo ir kito legendinio klubo, dalyvavusio KHL projekte – Helsinkio „Jokerit“ vadovai.

Rygos „Dinamo“ įkurta 1946 m. Latvių ledo ritulio sirgaliams klubo vardas ilgą laiką reiškė maždaug tą patį, ką lietuviams Kauno „Žalgirio“ vardas. Tarybų Sąjungos pirmenybėse rygiečiai sėkmingai kovojo su stipriausiais Rusijos ir kitų šalių klubais, net yra iškovoję medalius.

2008 m. įkurtose KHL pirmenybėse į komandos rungtynes Rygoje rinkdavosi po 10 000 žiūrovų, tačiau ilgainiui latviams būdavo sunku konkuruoti su žymiai didesniais biudžetais pasižyminčiais Rusijos klubais. Galų gale šių metų vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą buvo priimtas sprendimas pasitraukti.

„7bet-Hockey Punks“ komanda šį sezoną išvykoje kau išbandė legendinių varžovų jėgą – išvykoje pralaimėta rezultatu 0:4.

Šiandienos rungtynėse Lietuvos čempionų gretose po traumos ant ledo pasirodys komandos kapitonas Rokas Bacevičius. Gynėjas patyrė traumą praėjusio sezono finalo serijos metu, o gydymas užtruko kiek daugiau nei pusmetį.

„Po patirtos traumos, gana varginančios ir skausmingos reabilitacijos, džiaugiuosi pagaliau prisijungęs prie komandos. Sunku stebėti, kaip komanda kovoja aikštelėje ir pačiam nedalyvauti. Tuo pačiu ir keista jaustis naujoku komandoje, kurioje būsiu jau 10-ą sezoną.

Šiemet mūsų komanda yra kur kas jaunesnė, bet tikrai ne silpnesnė. Smagu debiutuoti šį sezoną būtent namų rungtynėse. Tikiuosi, kad namu tribūnų palaikymas palengvins mano sezono startą. Intensyviai ruošiamės ateinančioms namų rungtynėms, komanda pagaliau bus pilnoje sudėtyje! Kovosime iki paskutinės rungtynių sekundės ir sieksime pergalės“, – ryžtingai nusiteikęs kalba R.Bacevičius.

Šiandienos rungtynių pradžia „Pramogų arenoje“ – 19 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.