EUROLYGA 2023

Pasaulio dviračių treko čempionato debiutantė Lietuvos trijulė – 13-a

Sen Kantene (Prancūzija) vykstančio 119-ojo pasaulio dviračių treko čempionato vyrų komandų sprinto lenktynėse trečiadienį Lietuvos trijulė, vadovaujama trenerio Dmitrijaus Leopoldo, užėmė 13-ą vietą.

Pasaulio dviračių treko čempionato debiutantė Lietuvos trijulė – 13-a.<br> T. Gaubio nuotr.
Pasaulio dviračių treko čempionato debiutantė Lietuvos trijulė – 13-a.<br> T. Gaubio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 10:40 AM

Žemiau išsirikiavo Ispanijos, JAV ir Indijos komandos, o Japonijos atstovai buvo diskvalifikuoti.

Lauryno Vinsko, Vasilijaus Lendel ir Svajūno Jonausko rezultatas – 44,705 sek. (vid. greitis – 60,396 km/h). Nuo Lietuvos rekordo juos skyrė 0,084 sek.

Tai buvo pirmasis Lietuvos dviratininkų startas šioje rungtyje per visą pasaulio čempionatų istoriją. Beje, pirmojoje pozicijoje startavęs pasaulio čempionato debiutantas 19-metis Laurynas Vinskas pusę rato (125 m) įveikė 10-as, o ratą (250 m) – 11-as. Į pirmąjį etapą pateko pirmosios aštuonios komandos. Lietuvius nuo pirmojo aštuntuko skyrė 0,998 sek.

„Vyrai buvo labai arti Lietuvos rekordo. Svajūnas ir Vasilijus jau turi pakankamai patirties, o Laurynas – dar naujokas didžiajame sporte. Jis gana greitas, bet jaudulys jam dar neleidžia pasirodyti taip, kaip gali. Viskam reikia laiko. Belieka tikėtis, kad ateityje važiuosime dar greičiau“, – pažymėjo D. Leopoldas.

Geriausiai kvalifikacijoje pasirodė Australijos komanda – 41,896 sek. (vid. greitis – 64,445 km/h). Australai tapo pasaulio čempionais. Jų rezultatas finale – 41,6 sek. Antri liko olandai (+0,043 sek.). Bronzą pelnė britai (42,844 sek.). Jie įveikė vokiečius (42,95 sek.).

Moterų 10 km (40 ratų) skrečo rungtyje Olivija Baleišytė liko priešpaskutinė, 23-ia. Pasaulio čempionės titulą apgynė 2020 metų Europos čempionė italė Martina Fidanza. Sidabrą iškovojo olandė Maike van der Duin, o bronzą – britė Jessica Roberts.

„Rezultatas protokole tikriausiai nieko nedžiugina, bet tie, kurie matė lenktynes, tikriausiai pastebėjo, kad galėjo būti labai gerai. Pritrūko labai nedaug, kad su traukiniu būčiau atsidūrusi priekyje, ir tada jau – kova dėl medalio. Žinoma, čia ne pasiteisinimas, bet jei galvoji apie medalį, tai arba užsikabini, arba „viso gero“, kaip man buvo šiuo atveju. Galbūt galėjome rizikuoti, pasirinkdami sunkesnę pavarą, – komentavo O. Baleišytė. – Esu patenkinta savo važiavimu, jaučiu, kad kojos „eina“ gana gerai. Nesijaudinu dėl rezultato popieriuje, nes žinau, kaip buvo iš tikrųjų. Skrečas man buvo puikus pasitikrinimas prieš omniumą. Dabar žinome, kad reikės šiek tiek padidinti pavarą.“

Anot D. Leopoldo, Olivija skrečo rungtyje parodė ne viską. „Laukiame jos starto eliminavime. Su Olivija šioje rungtyje sieju daug vilčių, o omniume bus svarbu po trijų rungčių užimti kuo aukštesnę vietą ir išsaugoti ją per paskutinę rungtį – grupines lenktynes dėl taškų“, – sakė treneris.

Penktą kartą pasaulio čempionate dalyvaujanti Olivija 2019 ir 2020 metų pasaulio pirmenybių skrečo rungtyje buvo šešta.

Daugkartinė Lietuvos čempionė ketvirtadienį 20.58 val. (Lietuvos laiku) dalyvaus eliminavimo rungtyje, kurioje pernai pasaulio čempionate iškovojo penktą vietą (aukščiausią karjeroje).

Ketvirtadienį vyrų keirino rungtyje (28 dalyviai) startuos trečią kartą pasaulio čempionate dalyvaujantis S. Jonauskas. Pirmojo etapo pirmajame važiavime 15.00 val. (Lietuvos laiku) Svajūnas lenktyniaus su Ispanijos, Prancūzijos, Malaizijos ir Nyderlandų dviratininkais. Tarp lietuvio varžovų bus ir Tokijo olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas, 2020 ir 2021 metų pasaulio bei 2019 metų Europos čempionas olandas Harrie Lavreysen. Į ketvirtfinalį iš penkių važiavimų pateks po du geriausius dviratininkus, o likę kovos paguodos važiavimuose.

Pasaulio dviračių treko čempionatas už 25 km nuo Paryžiaus centro įsikūrusiame San Kantene rengiamas antrą kartą. Stipriausi pasaulio trekininkai 230 tūkst. gyventojų turinčiame mieste pirmą kartą lenktyniavo 2015 metais. San Kanteno velodrome, kuriame telpa 5 tūkst. žiūrovų, 2024 metais vyks Paryžiaus olimpinių žaidynių treko varžybos.

Pasaulio pirmenybėse Prancūzijoje iš viso per penkias dienas bus išdalinti 22 medalių komplektai. Dalyvauti pasaulio čempionate užsiregistravo 375 dviratininkai (162 moterys ir 213 vyrų) iš 50 šalių. Varžybas transliuoja „Eurosport 1“ kanalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.