EUROLYGA 2023

Arti didžiausios sezono staigmenos: „Hockey Punks“ Latvijos čempionams nusileido tik pratęsimo pabaigoje

„7bet-Hockey Punks“ komanda pateikė didžiausią šio sezono staigmeną Optibet ledo ritulio lygoje bei iškovojo tašką kovoje su stipriausia praėjusio sezono Latvijos komanda. Šeštadienį Vilniaus „Pramogų“ arenoje į kovą su „Zemgale/LLU“ stoję Vilniaus „Hockey Punks“ atstovai pasiuntė dvikovą į pratęsimą, kurio pabaigoje Latvijos čempionai įrodė savo pranašumą triumfuodami 3:2.

„Hockey Punks“ vartininks po praleisto įvarčio.<br> hockey.lt nuotr.
„Hockey Punks“ vartininks po praleisto įvarčio.<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 10:37 PM

Nepaisant to, jog rungtynės „pankams“ startavo itin nesėkmingai ir svečiai vos po 31 sekundės įsiveržė į priekį po Roberto Andersono įvarčio (00:31, rez. perd. Kristeris Vitolinšas), vilniečiai sugebėjo netrukus rasti savo atsaką. Tadas Kumeliauskas galingu metimu išlygino rungtynių rezultatą (01:41, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius).

Įpusėjus pirmajam kėliniui varžovai iš Latvijos pasinaudojo „7bet-Hockey Punks“ atstovų klaida savo aikštės zonoje bei susigrąžino savo pranašumą. Progą realizavo Danielius Bunkus (11:30, rez. perd. Reinardas Davis Petersonas).

Antrą kartą lygybę rungtynėse Lietuvos sostinės klubas atstatė tiksint paskutinėms pirmojo kėlinio sekundėms, kai turint kiekybinį pranašumą Laisvydas Kudrevičius nepaliko vilčių oponentų vartininkui (19:44, rez. perd. Rolandas Aliukonis, T. Kumeliauskas).

Antrajame kėlinyje netrūko nuobaudų, bet tiek ir vienai, tiek ir kitai komandai realizuoti daugumos nepavyko. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti keletui akimirkų po „Zemgale“ metimo šeimininkams nusišypsojo sė;kmė – ritulys pataikė į vartų skersinį.

Trečiojo kėlinio metu „Hockey Punks“ ne tik neatidavė iniciatyvos varžovams, tačiau ir patys sugebėjo ne kartą sukurti pavojų prie oponentų vartų. Bene geriausią progą vilniečiai susikūrė mažumoje, bet vienas prieš vartininką iščiuožęs Ilja Četvertakas pataikė į oponentų vartų sargą.

Komandoms neišsiaiškinus nugalėtojo per tris kėlinius, stipriausios praėjusio sezono Lietuvos ir Latvijos ekipos stojo į kovą pratęsime. Paskutinę pratęsimo minutę „Hockey Punks“ pažeidė taisykles, o netrukus užsidirbo ir dar vieną nuobaudą, o dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą įgijusi „Zemgale“ likus žaisti vos kelias sekundes iki pratęsimo pabaigos surengė rezultatyvų išpuolį. Iš toli tikslus buvo Robertas Vitolas (64:52, rez. perd. R. D. Petersonas).

Po rungtynių „Hockey Punks“ vartininkas Sergejus Pisarenko pasidžiaugė savo komandos žaidimu šiose rungtynėse.

„Tai buvo labai puikios rungtynės. Jų pradžioje atrodė, kad varžovai susikūrė daugiau progų ir dažniau kontroliavo ritulį, bet rungtynėms įsibėgėjus sugebėjome išlyginti žaidimą, pradėjome juos spausti bei išlyginome rezultatą.

Šiandien atrodėme puikiai – visi stengėsi, tad didžiuojuosi mūsų vaikinais. Fanams rungtynės turėjo patikti, tik gaila, kad jų nelaimėjome ir praleidome įvartį pačioje pratęsimo pabaigoje. Visgi, iškovojome tašką ir tai yra svarbiausia.

Dabar turėsime tris savaites pasiruošti likusioms sezono kovoms“, – kalbėjo geriausiu rungtynių žaidėju pripažintas „pankų“ vartininkas.

„Zemgale“ atstovo Ernesto Berzinio teigimu šiandien jo komandai nesisekė išnaudoti progų.

„Žaidėme gerai, turėjome daug progų, kurių nerealizavome. Visgi, sugebėjome atsitiesti ir pasižymėti pratęsime. Sužaidėme geras rungtynes ir džiaugiamės šia pergale“, – pasisakė „Zemgale“ atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.