EUROLYGA 2023

Įspūdingose rungtynėse „Energija“ paskutinę pratęsimo sekundę įveikė „Riga“ klubą

Optibet ledo ritulio lygoje dar vieną dramą su laiminga pabaiga išgyveno Elektrėnų „Airwell Energijos“ komanda. Elektrėnų ledo rūmuose šeštadienį „Airwell Energija“ stojo į dvikovą su ketvirtoje OHL vietoje užtikrintai žengiančia „HS Riga“ komanda, kuri šį sezoną iš Lietuvos jau buvo parsivežusi dvi pergales. Nepaisant to, rungtynių favoritais laikyti svečiai iš Latvijos šį kartą į gimtinę grįžo patyrę pralaimėjimą: itin dramatiškose rungtynėse paskutinę pratęsimo sekundę „Airwell Energija“ išplėšė pergalę 3:2.

Elektrėnų „Energija“<br> hockey.lt nuotr.
Elektrėnų „Energija“<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2022, 6:45 PM

Rungtynių pradžioje nuobaudas besirinkusi „HS Riga“ suteikė progą šeimininkams turėti dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą, o vėliau ir vieno žaidėjo pranašumą, bet šį laikotarpį „Airwell Energijai“ susikurti realių progų pasižymėti nepavyko.

Gynybinio stiliaus rungtynėse pirmieji pasižymėjo Elektrėnų klubo žaidėjai. Donatas Kumeliauskas iš arti išvedė savo komandą į priekį (12:20, rez. perd. Yaroslavas Panchenko).

Latvijos klubui pavyko išlyginti rezultatą antrajame kėlinyje, kai Kristeris Ansonas ilgai besitęsusią „HS Riga“ ataką užbaigė šaltakraujiškai pasižymėdamas po įsiveržimo prie „Airwell Energijos“ vartų (31:56, rez. perd. Valteris Niedrajis).

Svečiams iš Latvijos trečiajame kėlinyje nusišypsojo sėkmė, kai nuo borto atšokęs ritulys patogiai atskriejo Karliui Andersonui, kuriam pavyko išnaudoti puikią progą vienu ritulio prilietimu nukreipti jį į vartus (44:26, rez. perd. Aleksas Simanovičius).

Praleidusi įvartį „Airwell Energija“ pamažu perėmė iniciatyvą bei vis dažniau leido laiką prie varžovų vartų. Po vienos iš jų atakų oponentus gelbėjo virpstas, o vėliau po sumaišties prie „HS Riga“ vartų Danilas Tsarkovskis sugebėjo pasiųsti ritulį už vartų linijos bei išlygino rezultatą (55:17, rez. perd. Dominykas Škadauskas, Oleksandras Zaruba).

Įvartis dar labiau įkvėpė elektrėniškius atakuoti savo oponentus, bet „HS Riga“ ledo ritulininkams pavyko atsilaikyti ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą. Jau pačioje pratęsimo pradžioje „Airwell Energija“ apmaudžiai pažeidė taisykles ir turėjo žaisti atkarpą trise prieš keturis varžovus. Lietuvių laimei, jiems pavyko neutralizuoti šią situaciją.

Atlaikiusi oponentų spaudimą „Airwell Energija“ ilgai kontroliavo ritulį, kol galiausiai paskutinę pratęsimo sekundę Klymentijus Lysakas gražiai suklaidinęs vartininką pasiuntė ritulį į vartus (64:59, rez. perd. D. Tsarkovskis, Arturas Tomsonas).

Pergale pasidžiaugęs „Airwell Energijos“ vyriausias treneris Arūnas Aleinikovas pabrėžė, jog jų žaidime dar yra taisytinų dalykų, kuriuos bus bandoma taisyti treniruotėse. „Po pergalės nuotaika visada geresnė – pasveikinome komandą, pasidžiaugėme. Rytoj pailsėsime ir nuo pirmadienio pradėsime toliau dirbti taisydami kai kuriuos žaidimo aspektus. Komanda išpildė tai, ko aš norėjau, tik galbūt šiek tiek trūko įžūlumo. Trečiajame kėlinyje matėme, kad mūsų vyrai buvo labiau užsivedę, lipo ant jų vartų ir galiausiai įmušė įvartį“, – kalbėjo „Airwell Energijos“ treneris.

„HS Riga“ vyriausiojo trenerio Olego Sorokino teigimu, šiandien jų varžovai labiau norėjo pergalės ir atrodė geriau už jo auklėtinius.

„Airwell Energijos“ komanda labiau norėjo šios pergalės, jie laimėjo dvikovas bei nusipelnė šios pergalės, nes buvo geresni. Mes per dažnai pralaimėjome dvikovas, atlikdavome prastus perdavimus, neįdėjome pakankamai energijos į mūsų pasirodymą“, – pažymėjo „HS Riga“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.