EUROLYGA 2023

Lietuvos „CrossFit“ čempionė susilaukė dviejų metų diskvalifikacijos.

Lietuvos „CrossFit“ (funkcinis sportas) čempionė Ramunė Miliauskaitė už naudotą draudžiamą metodą diskvalifikuota dvejiems metams.

 Lietuvos „CrossFit“ čempionė susilaukė dviejų metų diskvalifikacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lietuvos „CrossFit“ čempionė susilaukė dviejų metų diskvalifikacijos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2022, 12:04 PM

„Diskvalifikuota Ramunė Miliauskaitė (Lietuvos funkcinio sporto federacija), kuri pažeidė taisyklių 2.2 punktą, t.y. sportininkė naudojo draudžiamą metodą. Skirta sankcija: 2 metų diskvalifikacija. Diskvalifikacijos pabaiga – 2024 m. rugsėjo 21 d.“, – skelbiama pranešime.

Po savo „Facebook“ įrašu Lietuvos antidopingo agentūra pridėjo, jog pažeidimo data – rugsėjo 8 d., o sportininkė naudojo „lašelinę“.

„Pagal Pasaulinės antidopingo organizacijos (WADA) taisykles, jau nuo 2005 metų yra draudžiamos infuzijos į veną, nes gali maskuoti draudžiamosios medžiagos naudojimą, bei iškreipti Biologinį pasą. Yra tik kelios išimtys, kada tai gali būti atliekama ir tai tik ligoninėje, bet jokiu būdu ne klinikoj/poliklinikoj, namuose ar kokioje nors kitoje įstaigoje. Visais kitais atvejais vitaminai ir papildai gali būti geriami ir tai nėra draudžiama“, – situacija aiškino antidopingo agentūra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti