EUROLYGA 2023

R. Meilutytė po išskirtinių greičių ir auksinių startų prakalbo apie atsiradusį ypatingą jausmą

Sekmadienį FINA pasaulio plaukimo taurės pirmajame etape trumpajame baseine mūsų šalies žvaigždė Rūta Meilutytė iškovojo dar vieną aukso medalį. Vis dar „auksinės žuvelės“ pravardę turinti Londono olimpinė čempionė 50 m plaukimo krūtine finale distanciją įveikė per 28.60 sek. ir buvo greičiausia. Maža to – jos greitis nuotolyje buvo fantastinis: 25 metų kaunietė buvo prie pat jamaikietės Alia Atkinson pasaulio rekordo – 28,56 sek., kuris buvo pasiektas 2018 metais.

Rūta Meilutytė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Rūta Meilutytė<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Rūta Meilutytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Rūta Meilutytė<br>V.Skaraičio nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Sacnpix.com. nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AFP/Sacnpix.com. nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>AP/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė<br>dpa/Scanpix nuotr.
Rūta Meilutytė<br>dpa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2022-10-24 16:04, atnaujinta 2022-10-24 20:10

Rūta šioje diskancijoje iki tol plaukė greičiausiai būdama 17 metų, kuomet 2014-siais parodė rezultatą 28,81 sek. Tad dabar mūsų sportininkei iki naujo planetos rekordo pritrūko vos 0,05 sek.

Lietuvos plaukimo primadona iš sporto pasitraukė 2019 metais, gavusi dveju metų antidopingo agentūros diskvalifikaciją dėl pažeidimų su dopingo mėginių paėmimu, bet grįžo į plaukimą 2021 metais. Praėjusią vasarą ji iškovojo FINA pasaulio čempionės titulą 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

„Esu tiesiog be galo dėkinga, kad galiu tai daryti, galiu mėgautis greitu plaukimu, – oficialiame federacijos internetiniame puslapyje fina.org komentavo R.Meilutytė. – Plaukti yra puiku, bet plaukti greitai – tai yra kažkas tikrai ypatingo ir aš to nepriimu kaip savaime suprantamą dalyką. Aš tikrai mėgaujuosi šia patirtimi.“

R.Meilutytė šiuo metu užima ketvirtą vietą bendroje moterų pasaulio taurės įskaitoje po pasirodymų Berlyne, nes šeštadienį ji taip pat laimėjo 100 plaukimo krūtine rungtį.

Dabar sportininkė ir kiti Lietuvos plaukimo rinktinė nariai keliasi į Kanados Torontą, kur spalio 28–30 dienomis vyks antrasis pasaulio taurės etapas.

Trečiasis etapas bus surengtas Indianapolyje (JAV) lapkričio 3–5 d., ketvirtas – gruodžio 13–18 d. Australijoje. Ten pat įvyks ir pasaulio plaukimo čempionatas trumpame 25 m baseine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.