EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų komandos pradėjo Europos lygos grupių varžybas: laimėjo tik vienas

Keturios komandos, kurioms atstovauja Lietuvos rankininkai, antradienį pradėjo Europos lygos grupių varžybas.

Gerdas Babarskas.<br>Klubo nuotr.
Gerdas Babarskas.<br>Klubo nuotr.
G.Savukyno auklėtiniai žais Vokietijoje.<br>Klubo nuotr.
G.Savukyno auklėtiniai žais Vokietijoje.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2022, 7:46 AM

Pirmajame ture žaidė tik du lietuviai Gerdas Babarskas iš „Aix“ ir Rolandas Bernatonis iš „Benidorm“. Jonas Truchanovičius iš Zaporižės „Motor“ buvo registruotas, tačiau treneris Gintaras Savukynas tautiečio į aikštę neleido. Hardo „Alpla“ žaidėjas Karolis Antanavičius gydosi rugsėjo pabaigoje patirtą traumą.

Startas

Grupės varžybas geriausiai pradėjo „Aix“ (Prancūzija) rankininkai. Jie išvykoje nedideliu skirtumu, bet gana įtikinamai nugalėjo „Ystads IF“ (Švedija) komandą 33:29 (17:14).

Gerdas Babarskas įmetė 2 įvarčius ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Pirmajame ture puikiai žaidė Rolandas Bernatonis. Jis įmetė 6 įvarčius ir prie kelių kitų įvarčių prisidėjo varžovų gynybą perrėžusiais perdavimais. Vis dėlto iki antrojo kėlinio vidurio pirmavusi „Benidorm“ (Ispanija) nusileido vienai iš pagrindinių antrojo pagal rangą Europos turnyro favoričių „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) komandai 30:35 (19:16).

„Aix“ ir „Benidorm“ žaidžia toje pačioje B grupėje.

Vokietijos mieste Diuseldorfe varžovus priimantis daugkartinis Ukrainos čempionas Zaporižės „Motor“ pripažino neginčytiną kitos Europos lygos favoritės Berlyno „Füchse“ komandos pranašumą 27:38 (10:19).

Per šias rungtynes Zaporižės komandoje pirmą kartą buvo registruotas Jonas Truchanovičius. Jis dar 2021 metų vasarą perėjo į „Motor“ iš „Montpellier“ ekipos, bet visą praėjusį sezoną nežaidė dėl sunkios traumos.

Antradienį J.Truchanovičius jau vilkėjo sportinę aprangą, bet treneris Gintaras Savukynas tautiečio į aikštę neleido. J.Truchanovičius praėjusį kartą žaidė prieš daugiau nei 16 mėnesių – 2021 metų birželio 5 dieną.

Be traumuoto Karolio Antanavičiaus žaidusi Hardo „Alpla“ (Austrija) išvykoje po lygios kovos pralaimėjo Lisabonos „Sporting“ klubui 30:31 (18:18).

Sistema

Europos lygos grupių varžybose dalyvauja 24 komandos iš 14 šalių: po tris – iš Ispanijos, Portugalijos, Vengrijos ir Vokietijos, po dvi – iš Danijos ir Prancūzijos, po vieną – iš Austrijos, Islandijos, Kroatijos, Slovakijos, Šiaurės Makedonijos, Švedijos, Šveicarijos ir Ukrainos.

Komandos suskirstytos į keturias grupes. „Aix“ ir „Motor“ į grupių etapą pateko be atrankos, o „Alpla“ ir „Benidorm“ žaidė atrankos varžybose.

Į atkrintamąsias varžybas pateks po keturias geriausias grupių komandas. Aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje bus žaidžiama po dvejas rungtynes abiejų komandų aikštėse, o po to – gegužės 27–28 dienomis – įvyks finalo ketvertas. Baigiamąjį turnyrą paprastai rengia vienas iš jame dalyvaujančių klubų.

Praėjusį sezoną Europos lygos finale namie žaidusi Lisabonos „Benfica“ nugalėjo „Magdeburg“ klubą. Vokietijos čempionu tapęs „Magdeburg“ šį sezoną rungtyniauja Čempionų lygoje, o „Benfica“ savo šalies pirmenybėse liko tik trečia, todėl vėl varžosi Europos lygoje.

Lietuva dėl žemos vietos nacionalinių lygų reitinge neturi teisės registruoti nė vieno klubo net ir Europos lygos atrankos varžybose.

Nacionalinėse lygose

Daugkartinis Ukrainos čempionas „Motor“ prasidėjus karui laikinus namus rado Diuseldorfe ir šį sezoną rungtyniauja Vokietijos antrojoje lygoje.

Joje G.Savukyno treniruojama komanda kol kas nespindi. „Motor“ per 8 rungtynes iškovojo tik 4 taškus ir užima 16-ąją vietą tarp 20 komandų.

„Aix“ ekipa Prancūzijos lygoje dalijasi ketvirtąją vietą. Provanso Ekso rankininkai per 6 rungtynes iškovojo 8 taškus. G.Babarskas, kuriam svarbiausios užduotys skiriamos komandai ginantis, įmetė 9 įvarčius ir kartą buvo nubaustas raudona kortele.

Per 6 turus taškų neprarado tik „Nantes“ komanda, o čempiono vardą ginantis Paryžiaus PSG ir „Montpellier“ surinko po 10 taškų.

Ispanijos lygos sezoną panašiai pradėjo „Benidorm“. Šis klubas per 7 rungtynes iškovojo 9 taškus ir dalijasi ketvirtąją vietą su Leono „Ademar“ komanda, kurioje žaidžia broliai Deividas ir Gabrielius Virbauskai.

Vieną mačą dėl nedidelės traumos praleidęs R.Bernatonis žaidė 6 rungtynes ir įmetė 9 įvarčius.

Ispanijos lygoje į priekį jau pabėgo čempionės vardą ginanti „Barcelona“, kuri laimėjo visas 7 rungtynes ir turi 14 taškų. Po 10 taškų iškovojo Granojerso „Fraikin“ ir „Cuenca“.

„Alpla“ yra Austrijos lygos lyderė. Hardo komanda per 7 rungtynes iškovojo 13 taškų, o praėjusį savaitgalį nugalėjo iki tol taškų nepraradusią „Krems“ ekipą, kurioje žaidžia kitas lietuvis Romas Kirveliavičius.

K.Antanavičius iki traumos žaidė 4 rungtynes ir įmetė 5 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.