EUROLYGA 2023

Sporto su politika „nemaišo“: Lietuvos svarsčio kilnotojai tolimojoje Indijoje džiaugiasi medaliais ir spaudžia rankas rusams

Lietuvos svarsčio kilnojimo meistrai dalyvauja pasaulio čempionate Indijoje ir džiaugiasi medaliais varžybose, kuriose rungtyniauja agresorės Rusijos atstovai.

 Lietuvos rinktinė.<br> LSKF nuotr.
 Lietuvos rinktinė.<br> LSKF nuotr.
 Rusijos portalas skelbia apie medalius Indijoje.
 Rusijos portalas skelbia apie medalius Indijoje.
 Ernestas Augustinas.<br> LSKF nuotr.
 Ernestas Augustinas.<br> LSKF nuotr.
 LSKF raštas.
 LSKF raštas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 30, 2022, 9:43 AM, atnaujinta Oct 30, 2022, 11:24 AM

Lietuvos svarsčio kilnojimo federacija (LSKL) paskelbė, kad profesionalų grupėje šeštadienį stūmimo rungtyje Gytis Ūselis iškovojo 1-ąją vietą, o Ernestas Augustinas – 2-ąją vietą.

Mėgėjų grupėje Ignas Repečka, Arminas Šembelis ir Gražvydas Arlauskas iškovojo aukso medalius.

Prieš tai E.Augustinas ilgo ciklo rungtyje svarsčius pakėlė 57 kartus ir užėmė 3-iąją vietą.

Dominuoja rusų kalba

Varžybas Indijoje rengia Tarptautinė svarsčio kilnojimo federacija (IUKL – International Union of Kettlebell Lifting), kurioje yra 65 šalių nacionalinės organizacijos.

Jos prezidentas yra Estijos atstovas Igoris Solodovas, viceprezidentai – prancūzas Laurent'as Faucher, kazachstanietis Serikas Abdahinas, kirgizas Kubatas Abdraimovas, korėjietis Kyu Eon-Parkas ir ukrainietis Valentinas Berbeničukas, generalinis sekretorius – Vasilijus Ginko iš Latvijos.

Vykdomasis direktorius – rusas Valentinas Jegorovas.

Vykdomajam komitetui priklauso ir LSKF prezidentas Rolandas Kubilius kartu su Lenkijos, Estijos, Kazachstano ir Rusijos atstovais.

Nors organizacija turi anglišką interneto svetainę, pagrindinė jos kalba yra rusų, nes ją supranta dauguma stipriausių šios sporto šakos federacijų, mat svarsčio kilnojimas turi gilias sovietines tradicijas.

Net ir tituliniame stende pasaulio čempionate Indijoje puikuojasi užrašas rusų kalba.

Agresijos nepastebi

IUKL svetainėse nėra nė vienos užuominos apie Rusijos agresiją.

Nors dėl Rusijos invazijos prieš Ukrainą tarptautinės sporto organizacijos beveik vieningai atsiribojo nuo agresorių, IUKL to neketina daryti ir pasaulio čempionate leido dalyvauti Rusijai.

Tiesa, dalyvių sąrašai ir rezultatai rezultatai niekur neskelbiami, tačiau jų nuotrupas nesunku rasti internete.

Štai Rusijos portalas slovosti.ru paskelbė, kad būrys sportininkų iš Voronežo laimėjo medalius Indijoje, o čempionate dalyvauja 300 sportininkų iš 20 šalių.

Dalyvauja ir kariškiai

Tad akivaizdu, kad lietuviai kartu su kitų šalių sportininkais spaudžia rankas agresorės Rusijos atstovais ir daro tai, ko nori Rusija – „nemaišo“ sporto su politika.

Lietuvos svarsčio kilnotojams nekilo jokių moralinių barjerų varžytis su agresoriais, nors rinktinės sudėtyje yra ir sportininkų, kurie savo feisbuko paskyroje deda nuotraukas su Lietuvos kariuomenės apranga.

Jų pozicija smarkiai skiriasi nuo boksininkų, kurie atsisako dalyvauti tarptautinėse varžybose kartu su rusais, kai Tarptautinės bokso federacijos (IBA) vadovo ruso Umaro Kremliovo iniciatyva buvo leista startuoti Rusijos ir Baltarusijos atstovams.

Siūlė stabdyti narystę

Prasidėjus Rusijos invazijai LSKF sureagavo į Rusijos veiksmus ir priėmė rezoliuciją, kuria pasiūlė IUKL stabdyti Rusijos ir Baltarusijos narystę.

„LSKF ragina inicijuoti visuotinį IUKL narių susirinkimą ir stabdyti Rusijos federacijos ir Baltarusijos respublikos šalių narystę IUKL, apriboti Rusijos federacijos ir Baltarusijos respublikos atstovų dalyvavimą IUKL kalendoriuje patvirtintuose tarptautiniuose renginiuose, asociacijos veikloje ir valdyme“, – buvo rašoma kovo 5 d. priimtame pareiškime, kurį pasirašė R.Kubilius.

Tačiau rusai ir baltarusiai pasaulio čempionate dalyvauja, kaip ir kitose tarptautinėse svarsčių kilnojimo varžybose.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) toliau laikosi rekomendacijos dėl agresijos prieš Ukrainą neleisti dalyvauti tarptautinėse varžybose Rusijos atstovams, ir jos laikosi visos organizacijos, išskyrus boksą bei tenisą, kuri leidžiama rusams žaisti kaip neutraliems atletams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.