EUROLYGA 2023

Lenkijos rinktinė Europos rankinio pirmenybėse tapo nebylaus sąmokslo auka

Trijose Pietų slavų šalyse vykstančiose Europos moterų rankinio pirmenybėse trečiadienį baigėsi pirmasis etapas. Jame geriausiai žaidė po tris pergales iškovojusios Norvegijos, Prancūzijos ir Juodkalnijos rinktinės.

 Lenkijos moterų rinktinė tapo išskaičiavimų auka.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Lenkijos moterų rinktinė tapo išskaičiavimų auka.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 12:49 AM

Kartu su Europos čempionės vardą ginančia Norvegija, olimpine čempione Prancūzija ir Juodkalnija į antrąjį etapą pateko Kroatijos, Vengrijos, Švedijos, Danijos, Slovėnijos, Nyderlandų, Rumunijos, Ispanijos ir Vokietijos komandos.

Keturios grupių autsaiderės varžybas jau baigė. Paskutiniąsias vietas užėmė Šveicarijos, Serbijos, Šiaurės Makedonijos ir Lenkijos rinktinės. Beje, atrankos turnyre lenkės ir šveicarės žaidė vienoje grupėje su lietuvėmis ir po du kartus nugalėjo mūsų šalies rinktinę.

Europos pirmenybėse šveicarės, serbės ir makedonės buvo aiškiai silpnesnės negu varžovės. Tuo tarpu D grupėje, kurioje visas trejas rungtynes laimėjo namie žaidusi Juodkalnijos rinktinė, dėl kitų dviejų kelialapių užvirė atkakli kova.

Ispanijos, Vokietijos ir Lenkijos rankininkės iškovojo po du taškus, todėl buvo skaičiuojami tarpusavio rungtynių rezultatai. Pagal įvarčių skirtumą į kitą etapą pateko ispanės ir vokietės.

Vokietės įveikė lenkes dviem įvarčiais 25:23, lenkės – ispanes vienu įvarčiu 22:21, ispanės – vokietes dviem įvarčiais 23:21 (šios rungtynės vyko trečiadienį paskutiniajame ture).

Lenkijos rinktinė paskutiniajame ture tapo varžybų sistemos auka. Kadangi antrajame etape įskaitomi pirmojo etapo tarpusavio rungtynių rezultatai, ispanėms buvo palankiau laimėti nedideliu skirtumu ir į kitą etapą patekti kartu su vokietėmis bei dviem taškais, negu įveikti vokietes dideliu skirtumu ir į kitą etapą patekti kartu su lenkėmis, bet be taškų.

Ispanijos rinktinė antrajame kėlinyje kelis kartus pirmavo prieš vokietes trijų įvarčių skirtumu (netinkamu vokietėms), bet paskutinę minutę paliko didelį tarpą gynybos linijoje ir netrukdė varžovėms įmesti įvartį, kuris buvo labai svarbus vokietėms ir pražūtingas šių rungtynių rezultato laukusioms lenkėms.

Antrajame etape buvusios A ir B grupių komandos sudarys I grupę, buvusios C ir D grupių komandos – II grupę.

I grupės varžybas Norvegija pradės su 4 taškais, Švedija, Danija, Kroatija ir Slovėnija – su 2, Vengrija – su 0.

II grupėje Prancūzija ir Juodkalnija startuos su 4 taškais, Nyderlandai ir Ispanija – su 2, Vokietija ir Rumunija – su 0.

I grupės komandos žais Liublianoje, II grupės – Skopjėje.

Po dvi geriausias grupių komandas pateks į pusfinalį. Komandos, kurios antrojo etapo grupėse užims trečiąją vietą, kovos dėl galutinės penktosios vietos. Lemiama turnyro dalis vyks Liublianoje.

Penktoji vieta gali būti svarbi, nes Europos pirmenybėse rankininkės kovoja dėl kelialapių į 2023 metų pasaulio pirmenybes.

Kitų metų pasaulio pirmenybės vyks trijose Skandinavijos šalyse Norvegijoje, Švedijoje ir Danijoje. Šių šalių rinktinės jau turi teisę kitąmet dalyvauti geriausių pasaulio komandų turnyre. Europos pirmenybėse bus įteikti dar trys kelialapiai. Jie atiteks aukščiausias vietas užimsiančioms komandoms, neskaičiuojant trijų būsimųjų šeimininkių.

Galutinės pirmojo etapo grupių lentelės

A grupė (Liubliana): Norvegija – 6, Kroatija – 3, Vengrija – 2, Šveicarija – 1.

B grupė (Celė): Švedija – 4, Danija – 4, Slovėnija – 4, Serbija – 0.

C grupė (Skopjė): Prancūzija – 6, Nyderlandai – 4, Rumunija – 2, Šiaurės Makedonija – 0.

D grupė (Podgorica): Juodkalnija – 6, Ispanija – 2, Vokietija – 2, Lenkija – 2.

Antrojo etapo grupių lentelės

I grupė (Liubliana): Norvegija – 4, Švedija – 2, Danija – 2, Kroatija – 2, Slovėnija – 2, Vengrija – 0.

II grupė (Skopjė): Prancūzija – 4, Juodkalnija – 4, Nyderlandai – 2, Ispanija – 2, Vokietija – 0, Rumunija – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.