EUROLYGA 2023

Lietuvos regbininkai Šveicarijoje patyrė pirmąją nesėkmę

Lietuvos vyrų regbio rinktinei nepavyko iškovoti antrosios pergalės antrajame pagal pajėgumą Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyre ir pergalingai užbaigti 2022 metus.

Lietuvos regbininkai patyrė nesėkmę.<br>Stopkadro nuotr.
Lietuvos regbininkai patyrė nesėkmę.<br>Stopkadro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 12, 2022, 8:22 PM

Antrosiose „Trophy“ ciklo rungtynėse lietuviai šeštadienį svečiuose 6:45 (6:14) pralaimėjo Šveicarijos komandai.

Lietuviams tai buvo pirmoji nesėkmė šiame cikle, o šveicarams – antroji pergalė, smarkiai priartinusi juos prie pirmosios vietos. Lietuvos rinktinė prieš tai Šiauliuose 39:20 nugalėjo Ukrainą, o šveicarai išvykoje 69:12 sutriuškino švedus.

Dėl įvairių priežasčių lietuviai į kovą su Šveicarija stojo su smarkiai pasikeitusia ir atjaunėjusia sudėtimi. Keletui žaidėjų tai buvo debiutas nacionalinėje komandoje.

Šveicarai agresyviai pradėjo rungtynes ir jau pirmosiomis minutėmis išsiveržė į priekį 7:0. Vėliau Lietuvos regbininkams pavyko išlyginti žaidimą ir kėliniui perkopus pusiaukėlę, mūsiškiai turėjo galimybę atlikti žeminimą, bet po varžovų pražangos nusprendė pasitenkinti garantuotu Donato Vilimavičiaus baudos smūgiu (3:7). Deja, netrukus šveicarai surengė dar vieną rezultatyvią ataką (3:14). Kėlinį užbaigė tikslus tolimas D. Vilimavičiaus baudos smūgis.

Antrajame kėlinyje lietuviams atsilaikyti nepavyko. Didelę persvarą grumtynėse ir standartinėse situacijose turėję šeimininkai ėmė didinti pranašumą. Keturis žeminimus be atsako antrajame kėlinyje pelniusi Šveicarijos rinktinė iškovojo užtikrintą pergalę su papildomu tašku.

Beje, praėjusiame Europos čempionato „Trophy“ diviziono cikle lietuviams buvo pavykę nugalėti šveicarus išvykoje 28:20.

Ciklą mūsiškiai užbaigs kitų metų kovo 25 dieną namuose vyksiančia akistata su Kroatija bei balandžio 1 dieną maču išvykoje su Švedija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.