EUROLYGA 2023

Juodkalnijos rankininkės įsiveržė į Europos pirmenybių pusfinalį

Europos moterų rankinio pirmenybėse galingiausiai žaidžia dvi čempionių komandos. Kol kas nė vieno taško neprarado užpraeitų metų Europos bei praėjusių metų pasaulio čempionė Norvegijos rinktinė ir praėjusių metų olimpinė čempionė Prancūzijos rinktinė.

 Juodkalnijos rankinininkės žais Europos rankinio čempionato pusfinalyje.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Juodkalnijos rankinininkės žais Europos rankinio čempionato pusfinalyje.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-16 07:09, atnaujinta 2022-11-16 07:10

Kelialapius į pusfinalį jau iškovojo ne tik nesėkmių nepatyrusios Norvegijos bei Prancūzijos rankininkės, bet ir Juodkalnijos komanda, kuri antradienį užsitikrino antrąją vietą antrojo etapo II grupėje.

Juodkalnietės pergalės šokį sušoko po sunkiai 35:34 laimėtų rungtynių prieš Rumunijos komandą. Likus vienam turui iki antrojo etapo pabaigos, pirmąją vietą šioje grupėje užsitikrino prancūzės. Prancūzijos sąskaitoje yra 8 taškai, Juodkalnijos – 6.

I grupės lyderės norvegės taip pat turi 8 taškus. Dėl antrojo kelialapio į pusfinalį šioje grupėje kovoja Danijos (6), Švedijos ir Slovėnijos (po 4) rinktinės.

Trečiadienį Danija susitiks su Norvegija, Švedija – su Kroatija, Slovėnija – su Vengrija.

I grupės varžybos vyksta Liublianoje, II grupės – Skopjėje. Pusfinalio ir finalo rungtynes priims Slovėnijos sostinė Liubliana.

Norvegės į Europos pirmenybių pusfinalį pateko jau 13-ąjį kartą (šių metų turnyras yra 15-asis), prancūzės – šeštąjį kartą, juodkalnietės – trečiąjį kartą.

Šios trys komandos jau buvo Europos čempionės. Norvegės aukso medalius laimėjo net aštuonis kartus, juodkalnietės ir prancūzės – po vieną kartą.

Europos pirmenybėse taip pat bus žaidžiamos rungtynės dėl galutinės penktosios vietos. Šios rungtynės gali būti labai svarbios, nes rankininkės kovoja dėl trijų kelialapių į 2023 metų pasaulio pirmenybes, kurios vyks trijose Skandinavijos šalyse Norvegijoje, Švedijoje ir Danijoje.

Trys šeimininkių komandos jau turi teisę žaisti pasaulio pirmenybėse. Trys kelialapiai bus įteikti komandoms, kurios šių metų Europos pirmenybėse užims tris aukščiausias vietas, neskaičiuojant būsimųjų pasaulio pirmenybių šeimininkių.

Antrojo etapo grupių lentelės

I grupė: Norvegija – 8, Danija – 6, Švedija – 4, Slovėnija – 4, Kroatija – 2, Vengrija – 0.

II grupė: Prancūzija – 8, Juodkalnija – 6, Ispanija – 3, Nyderlandai – 3, Vokietija – 2, Rumunija – 2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.