EUROLYGA 2023

G. Petrikas Aruboje apgynė pasaulio funkcinio fitneso čempiono titulą

Tolimojoje Aruboje vykusiame pasaulio pasaulinio veteranų funkcinio fitneso čempionate aukso medalį Lietuvai iškovojo Gintas Petrikas. Lietuvos triumfavo vyrų 35–39 metų amžiaus grupės varžybose ir apgynė prieš metus Egipte iškovotą trofėjų.

 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 G. Petrikas<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvos rinktinė<br> Organizatorių nuotr.
 Lietuvos rinktinė<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-11-27 15:14

Per šias rungtis jis surinko 528 taškus. Sidabro medalis atiteko kazachui Valentinui Lukanovskiui (446 tšk.), bronzos – prancūzui Archerui Baptiste‘ui (440 tšk.).

„Atlikęs paskutinę užduotį supratau, kad apgyniau čempiono titulą. Emocijos buvo nuostabios, nes viso čempionato metu nedariau klaidų, žinojau savo silpnąsias vietas ir stengiausi, kad varžovai jomis nepasinaudotų. Kiekvienose varžybose, kai lipu ant nugalėtojų pakylos užsijuosęs Lietuvos vėliavą, užplūsta didelis pasididžiavimas. Linkiu kiekvienam tokį jausmą patirti“, – įspūdžiais dalinosi G.Petrikas.

Ne taip seniai įkurta Lietuvos funkcinio fitneso federacija (LF3) praėjusiais metais pirmą sykį dalyvavo pasaulio čempionatuose. G.Petrikas kartu su Juliumi Jalovecku tapo pirmaisiais lietuviais, iškovojusiais pasaulio čempiono auksą. J.Jaloveckas į Arubą nevyko, o kitiems 12 Lietuvos atstovų teko tenkintis žemesnėmis pozicijomis.

„Šiais metais čempionatas buvo nesulyginamai sunkesnis. Aruboje susirinko labai stiprūs atletai. 35–39 metų amžiaus grupėje varžėsi 36 dalyviai – tai buvo didžiausia amžiaus grupė. Nepavyko taip dominuoti, kaip pernai. Laimėjau tik dvi užduotis iš šešių. Pačios rungtys taip pat buvo sunkesnės ir reikalavo daugiau sugebėjimų“, – pasakojo G.Petrikas.

Sportininkai Aruboje varžėsi ištvermės, stiprumo, mišrioje, kūno svorio, jėgos ir įgūdžių rungtyse.

„Nepasakyčiau, kad man įsiminė kažkuri rungtis kaip pati nepalankiausia ar atvirkščiai. Įsiminė tik tai, kad čempionate visas rungtis atlikau prasčiau nei namuose Lietuvoje, kai treniravausi prieš čempionatą“, – teigė sportininkas.

Toje pačioje amžiaus grupėje septintąją vietą užėmė Gediminas Simanavičius (412 tšk.). Lietuvos čempionas Piotras Riabych dėl traumos pasirodymo nebaigė.

Vyrų 30–34 metų amžiaus grupėje netoli medalio buvo Mantas Grikšas (463 tšk.) iš Matas Mačaitis (460 tšk.). Jie atitinkamai užėmė penktą ir šeštą vietas. Šioje grupėje prizininkais tapo vengras Adamas Baksza (508 tšk.), Puerto Riko atstovas Luisas Hernandezas (501 tšk.) bei švedas Martinas Tunhagas (490 tšk.).

13-oje pozicijoje tarp 26 šios amžiaus grupės dalyvių liko Danielis Zachaževskis (375 tšk.).

13-ąją vietą Aruboje užėmė Arūnas Gurskas (45–49 m.), 17-ąją – Gintas Stulpinas (45–49 m.), 19-ąją – Edvinas Drizga (40–44 m.).

Pasaulio čempionate Lietuvai atstovavo ir keturios moterys. Geriausiai pasirodė Rūta Lendraitienė, kuri buvo aštunta 40–44 m. amžiaus grupėje. 14-a liko Kornelija Dūdaitė (30–34 m.), 16-a – Dora Urnežiūtė (35–39 m.), 19-a – Janina Klevinskienė (45–49 m.).

Šios varžybos vyko Karibų jūroje esančioje Arubos saloje. G.Petrikas teigė, kad pačių rungčių organizavimui jis priekaištų neturi, tačiau čempionato metu buvo ir nepatogumų.

„Nepatiko, kad viso čempionato metu reikėjo pakeisti tris lokacijas. Gerai, kad sala maža ir atstumai nedideli, bet be savo transporto būtų neįmanoma. Labai džiaugiuosi, kad turėjome išsinuomavę automobilius“, – prisiminė pasaulio čempionas, pridūręs, kad bendrai varžybų organizavimas buvo panašus kaip ir praėjusiais metais Egipte.

Aruba yra žinoma visame Karibų jūros regione dėl spalvingų paplūdimių su blizgančiu baltu smėliu ir aiškiais nefrito vandenimis. G.Petrikas džiaugiasi, kad po varžybų jis su tautiečiais dar turėjo laiko pasimėgauti šiais vaizdais.

„Po varžybų, kai jau viskas aprimo, atsirado ir atsipalaidavimas. Dauguma atletų pasiliko saloje dar kelioms papildomoms dienoms. Tuomet buvo aplankytos visos lankytinos vietos Aruboje. Tai labai graži sala, klimatas – pasakiškas. Jeigu Arubą pritrauktume arčiau Europos, tai būtų ideali vieta. Dabar ji tiesiog per toli“, – šypsojosi G.Petrikas.

Gruodžio viduryje Meksikoje vyks pasaulio suaugusių funkcinio fitneso čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.