EUROLYGA 2023

Pasiruošimą pasaulio akmenslydžio čempionato atrankai Lietuvos duetas baigė turnyru Rygoje

Rygoje (Latvija) pasibaigusiame Pasaulinio kerlingo turo (WCT) mišrių dvejetų turnyre „Latvian Mixed Double Curling Cup“ savo jėgas išbandė lietuviai Mintautė Jurkutė ir Paulius Rymeikis.

Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Dvejetų turnyras Rygoje.<br> R.Blaubuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-29 11:49

Lietuvos akmenslydžio komanda A grupėje iškovojo vieną pergalę, užėmė trečiąją vietą ir pateko į ketvirtfinalį.

Turnyro starte mūsiškiai po atkaklios kovos 5:6 pralaimėjo norvegams Eirin Mesloa ir Wilhelmui Naessui, kurie vėliau tapo varžybų nugalėtojais.

Vėliau M. Jurkutė ir P. Rymeikis 7:4 palaužė latvius Guntą Millerę ir Aivarą Purmalį. Po to sekė du apmaudūs pralaimėjimai – 5:6 nusileista latviams Evitai Regžai ir Renarui Freidensonui bei 6:7 teko pripažinti dar vienos Latvijos poros – Dacės Zile ir Roberto Blaubuko – pranašumą.

Ketvirtfinalis Lietuvos komandai nesusiklostė sėkmingai. Lietuviai 4:9 nusileido latviams Dacei Regžai ir Ansiui Regžai.

„Pasirodymas galėjo būti ir geresnis, bet vis dar trūksta mažų detalių, kurios virstų pergalingais taškais. Žiūrint į rezultatus, džiugina atsiradęs šioks toks stabilumas. Išskyrus ketvirtfinalį, kitus mačus pralaimėjome minimaliais skirtumais. Jau ne pirmą kartą aukštesnę vietą grupėje užėmėme dėl gero LSD (prieš rungtynes paleistų akmenų atstumas nuo centro, – red. past.).

Kažkiek guodžia ir tai, kad mūsų pirmi du varžovai galiausiai žaidė ir turnyro finale“, – įspūdžiais dalinosi P. Rymeikis.

P. Rymeikis varžybose startavo jau kitą dieną po Europos vyrų čempionato Švedijoje, kur jis su Lietuvos komanda išsaugojo mūsų šaliai vietą B divizione.

„Neprofesionaliems sportininkams toks grafikas įtaką, neabejotinai, daro, bet reikia turėti omenyje, kad kiekvienos varžybos yra papildoma patirtis bei praktika, o prieš svarbiausią sezono startą, pasaulio čempionato atranką, turėsime pakankamą penkių dienų pertrauką.

Vis tik likus porai savaičių iki varžybų zulinti techniką yra per vėlu, o varžybos yra geriausia vieta įtvirtinti tai, ką moki“, – aiškino P. Rymeikis.

Gruodžio 2–7 dienomis M. Jurkutė ir P. Rymeikis dalyvaus Škotijoje vyksiančiame pasaulio čempionato atrankos turnyre.

Lietuvos duetas žais A grupėje su Kinijos, Prancūzijos, Indijos, Portugalijos, Taivano ir Velso komandomis. Iš viso Škotijoje varžysis 26 ekipos.

„Norisi ir bandysime sužaisti bent šešias geriausias savo rungtynes šiame sezone ir žiūrėsime, kur tai gali nuvesti. Savo grupėje pagal reitingą esame vidutiniokai.

Nesame žaidę nei su vienais iš busimų varžovų, tad prognozuoti, kurios iš jų yra mūsų lygio, yra sunku. Tiek Indijai, tiek Taivanui, tiek Portugalijai atstovaus Kanadoje gyvenantys ir ten žaidžiantys sportininkai“ , – analizavo P. Rymeikis.

Į 2023 metais Pietų Korėjoje vyksiantį pasaulio mišrių porų kerlingo čempionatą pateks keturios stipriausios komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.